Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Ve sklepě rodinného domu ve Stěžírkách na Hradecku došlo k požáru ohřívače vody. Na místo události vyjely v 17:45 hodin obě jednotky hradeckých profesionálních hasičů ze stanice Pražská a centrální stanice. Požár se nerozšířil mimo malou místnost, ve které byl ohřívač umístěn.

Po uhašení požáru hasiči odvětrali celý prostor sklepa. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na tři tisíce korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Do Strážnice na ulici Masarykovu vyjížděla jednotka profesionálních hasičů z Veselí na Moravě k zajištění utrženého reklamního billboardu. Ze štítové střechy Purkyňova gymnázia se vlivem větru utrhla část poutače o rozměru cca 6×15 metrů a zamotala se na komíně sousedního rodinného domu.

Hasiči se pomocí nastavovacích žebříků dostali na střechu rodinného domu a utrženou část billboardu, která byla po okrajích vyztužena ocelovým lankem, z komína sundali. Komín ani střecha domu nebyla poškozena. Jednotka se v 9,55 hod. vrátila na základnu.