Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Náchodští profesionální hasiči byli v 09:42 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala v Nádražní ulici v Polici nad Metují. Při střetu osobního vozidla Opel Astra s dodávkou Renault Master nebyl nikdo zraněn. Hasiči provedli u obou vozidel protipožární opatření a odpojili autobaterie.

Z jednoho poškozeného vozidla unikl olej, který hasiči zasypali speciálním sorbčním materiálem. Po dobu vyšetřování příčin nehody hasiči řídili v místě dopravu a po zadokumentování události Policií ČR odtáhli jedno vozidlo mimo vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Hasiči ze Slovan zajistili v Božkově místo nehody dvou osobních aut. Z jednoho auta vyprostili pomocí hydraulického zařízení zraněnou osobu, druhá zraněná osoba se nacházela mimo vozidlo. Oběma poskytli hasiči předlékařskou péči.

ZZS si zraněné převzala od hasičů do péče a odvezla do nemocnice. Silnice Plzeň-Letkov (č. 18019) byla po dobu zásahu a policejního vyšetřování zcela uzavřena. Uzavírka trvala zhruba dvě hodiny.

Tři jednotky hasičů vyjely brzy ráno k požáru v areálu závodu v Kvasinské ulici v Solnici. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 05:21 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, hasiči HZS podniku Škoda Kvasiny a místní dobrovolní hasiči.

Po příjezdu jednotek na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru sušící linky na dřevo, který se nerozšířil na další technologické vybavení haly. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí tři miliony korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Jaroměře a dobrovolných hasičů z Černilova zasahovaly před půlnocí u dopravní nehody, která se stala v obci Libřice. Řidič osobního vozidla z dosud nejasných příčin vyjel ze silnice, kde se vůz převrátil na bok. Jedna osoba byla zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči zabezpečili automobil proti požáru, úniku provozních kapalin a vyprostili jej z příkopu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.