Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotka hasičů města Rožnov pod Radhoštěm vyjela do obce Vidče, kde podle oznamovatele hrozil pád asi čtyřech stromů na dráty elektrického vedení. Vyslaní hasiči byli následně posíleni i místní dobrovolnou jednotkou. Jak bylo na místě zjištěno, došlo k pádu pěti stromů, které sice minuly vedení, ale zcela zablokovaly komunikaci.

Cesta směrem na Valašskou Bystřici tak byla zcela neprůjezdná. Vzhledem k silným poryvům větru a ohrožení bezpečnosti zasahujících, muselo být odstranění stromů zatím odloženo. V součinnosti s policisty byla komunikace zcela uzavřena.

Dne 23. prosince v 22:00 jel řidič vozu zn. Fiat od Dobrušky směrem k Ohnišovu. Za obcí Doly čtyřiačtyřicetiletý muž s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu komunikace a svých schopnostem a na přímém úseku při předjíždění dvou vozidel nezvládl řízení.

Při nájezdu do mírné pravotočivé zatáčky dostal smyk, který nezvládl. S autem vyletěl vpravo mimo komunikaci, kde přední částí narazil do betonového mostku. Ten jej odmrštil zpátky na silnici, kde se auto převrátilo na střechu. Při této havárii řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem. K dalším zraněním účastníků silničního provozu nedošlo. Škoda byla vyčíslena na 40.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková, PČR

V Zahradní ulici v Sezimově Ústí zasahovaly profesionální jednotka ze stanice Tábor a jednotka SDH obce Sezimovo Ústí u požáru chatky. Jednalo se o požár stavební buňky o půdorysu 3 × 5 metů, která stála u železniční tratě a která v okamžiku příjezdu hasičů byla zcela zasažena požárem.

Profesionální jednotce, která na místo přijela jako první, se podařilo požáru po několika minutách dostat pod kontrolu. Zcela uhašen byl požár v 21:56 hodin. Poté bylo požářiště předáno majiteli. Šetření příčiny vzniku požáru bude probíhat dne 24. prosince ve spolupráci s Policií ČR. Výše vzniklé škody činí Kč 50 000,–, stejné vysoká je i hodnota uchráněného majetku.