Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

U další nehody, jež se stala na křižovatce ulic Husova a Zvolenská ve Strakonicích, zasahovala strakonická profesionální jednotka. V době příjezdu hasičů byla u nehody již hlídka Městské policie Strakonice. Jednotka HZS průzkumem zjistila, že z havarovaných aut továrních značek Škoda Octavia a Škoda Fabia unikla chladící směs a malé množství motorového oleje. Hasiči odtlačili auta mimo vozovku a provedli úklid komunikace.

Následky střetu dvou osobních automobilů značek Renault 19 a VW Touran likvidovala ve Vrbenské ulici v Blatné místní profesionální jednotka. Při nehodě utrpěla zranění spolujezdkyně jednoho z řidičů, která se v době příjezdu hasičů již na místě nehody nenacházela. Z havarovaných aut nevytekly žádné provozní kapaliny, hasiči pouze uklidili vozovku od úlomků střepů a plastů.

Do příjezdu Policie ČR jednotka HZS řídila provoz na komunikaci a po zadokumentování nehody příslušníky Policie ČR hasiči pomohli pracovníkům odtahové služby s vytažením jednoho havarovaného auta z příkopu a jeho naložením na vůz odtahové služby. Zásah jednotka HZS ukončila závěrečným úklidem komunikace.

V Plzni na náměstí Milady Horákové se střetlo osobní auto s autobusem ČSAD, osobní auto následně narazilo do sloupu veřejného osvětlení. Z osobního auta museli hasiči ze Slovan a Středu vyprostit jednu zraněnou osobu, ZZS řidiče s těžkým poraněním odvezla do nemocnice. I v autobuse utrpěl zranění jeden cestující. Uniklé provozní kapaliny zasypali hasiči sorbentem. Nehoda zastavila tramvajovou dopravu směrem do centra na cca 1 hodinu.