Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Dnes v 02:48 hodin vyjela k ohlášenému požáru jednotka profesionálních hasičů centrální stanice Zlín. Současně byl vyhlášen poplach také jednotce dobrovolných hasičů obce Želechovice nad Dřevnicí, kde také na ulici Výpusta k požáru došlo.

Plameny byla zasažena samostatně stojící udírna. Lokalizace požáru byla hasiči provedena do pěti minut od příjezdu na místo. Okolnosti vzniku požáru, stejně jako vyčíslení škody, jsou předmětem šetření hasičů.

Bezprostředně po půl jedné v noci zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Otrokovice na místě dopravní nehody osobního vozidla zn. Kia, ke které došlo hlavní komunikaci poblíž části obce Tlumačov – Skály.

Po nárazu vozidla do zábradlí mostu, došlo k úniku provozních kapalin a částečnému zablokování průjezdnosti vozovky.

Hasiči provedli likvidaci uniklých provozních kapalin a zajistili havarované vozidlo proti vzniku požáru. Při nehodě nedošlo k žádnému zranění osob.

Požár byl na tísňovou linku zlínských hasičů oznámen včera v 23:36 hodin. Podle oznamovatele došlo k požáru u rodinného domu v obci Halenkovice na Otrokovicku. Na místo události bylo vysláno celkem šest cisternových vozidel profesionálních a dobrovolných jednotek z Otrokovic, Halenkovic, Babic, Spytihněvy a Napajedel.

Jak bylo na místě zjištěno, došlo k požáru hromady palet a současně i osobního vozidla zn. Seat. Rychlým zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru na blízký objekt rodinného domu. Způsobená škoda byla stanovena na necelých 70.000,– Kč, uchráněn byl další majetek v hodnotě asi 1 000.000,– Kč. Příčina vzniku požáru je ve společném šetření hasičů a policie ČR.

K požáru vyjížděly včera v 22:49 hodin jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Otrokovic. Jednalo se o požár pračky v koupelně rodinného domu. Do sedmi minut od příjezdu na místo události byl požár lokalizován a likvidován. Hasiči po uhašení byt odvětrali a předali místo události vyšetřovateli požárů. Ten následně zjistil, že za vznikem požáru stála nedbalost jednoho z uživatelů objektu. Událost byla uzavřena blokovou pokutou.