Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

V úterý 3. prosince v 6.53 hodin vyjeli profesionální hasiči z Chrudimi k dopravní nehodě, která se stala mezi obcemi Chrudim a Kočí. Jednalo se o střet dvou osobních vozidel Fiat Punto a Škoda Octavia. Při nehodě byly zraněny dvě osoby. Oba zraněné řidiče si převzala do péče zdravotnická záchranná služba.

Jednotka hasičů pomohla s transportem do sanitky. Poté zabezpečila obě vozidla proti požáru a uniklé provozní kapaliny zasypala sorbenty. Po zadokumentování nehody policisty hasiči odstranili vozidlo mimo vozovku. Spolu s pracovníky Správy a údržby silnic Chrudim, kteří byli na místo také povoláni, hasiči provedli úklid vozovky a poté se vrátili na základnu.

Po celou dobu zásahu byla silnice úplně uzavřena.

Jednotky HZS ze stanice Děčín a Česká Kamenice vyjely k dopravní nehodě u obce Huntířov. Na kluzké silnici nezvládl řidič osobního vozidla řízení a dostal se do protisměru, kde se bočně střetl s dodávkou. Při nehodě utrpěl jeden člověk zranění neslučitelná se životem, řidič dodávky byl zraněn lehce.

Silnice byla až do 7:40 úplně uzavřena v obou směrech. Následně byly odklízeny vraky vozidel Seat Toledo a Mercedes Sprinter, dopravu kyvadlově řídili policisté.

U události zasahovali kromě hasičů také záchranáři z Děčína a České Kamenice. Silnice byla silně namrzlá, poblíž bylo další auto v příkopu. Na místo byla povolána Správa a údržba silnic, zakončil Lukáš Marvan, tiskový mluvčí HZS Ústeckého kraje.

Záchranáři ZZS MSK zasahovali v úterý 3.12. ráno u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. Před šestou hodinou bylo operační středisko vyrozuměno o střetu nákladního vozidla s člověkem na silnici v Třinci, části Nebory. Na místo události byla ihned vyslána posádka rychlé lékařské pomoci.

Zasahující lékař po svém příjezdu zjistil, že osmapadesátiletý pacient je v bezvědomí a přímém ohrožení života. Prvotní vyšetření ukázalo na poranění v oblasti hlavy a dolní končetiny, vyloučit nebylo možno ani další zranění.

Záchranáři muže uložili na vakuovou matraci, zajistili jeho dýchací cesty, přiložili fixační límec a provedli další nezbytné úkony v rámci přednemocniční neodkladné péče. Pacient byl poté transportován na anesteziologicko-resuscitační oddělení třinecké nemocnice.