Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči ze stanice Prachatice a jednotka SDH obce Volary byli vysláni do Brixových Dvorů k ohlášenému požáru osobního automobilu.

Jednalo se o osobní auto značky Škoda Felicia, které bylo uhašeno ještě před příjezdem povolaných jednotek, a to náhodně projíždějící jednotkou SDH podniku Národní park a CHKO Šumava. Příčinou vzniku požáru, jež způsobil škodu za Kč 7 000,–, byla závada na palivové soustavě vozidla.

Dnes po půl sedmé ráno vyjely jednotky HZS ze stanic BVV, Lidická, Líšeň a Starý Lískovec k nahlášenému požáru pokoje v objektu vysokoškolských kolejí v Brně na ulici Vinařská. 

Cestou k zásahu informovalo operační středisko HZS přijíždějící jednotky, že jde o požár ledničky, který byl likvidován hasícími přístroji.

Hasiči na místě zjistili, že hořelo v pokoji ve třetím nadzemním podlaží a vzhledem k zakouření objektu je nutné evakuovat obyvatele pokojů nad místem požáru. Celkem muselo opustit své pokoje 70 lidí.

Kouř nechali hasiči přirozeně odvětrat a před návratem obyvatel zpět na pokoje přeměřili koncentraci nebezpečných plynů v ovzduší.

Po necelých patnácti minutách se mohli lidé vrátit bezpečně zpět do pokojů. Při události se nikdo nezranil.

Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada. Případ je stále v šetření vyšetřovatele HZS Jihomoravského kra­je.