Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotky PS Náchod a SDH Náchod-město byly vyslány na pomoc Policii ČR s hledáním pohřešované osoby do areálu bývalé Tepny v Náchodě.

V areálu bývalé Tepny v Náchodě proběhlo hledání pohřešované ženy v tísni, která si sama zavolala o pomoc na linku 158. Hasiči s PČR a MP Náchod prohledavali místo velmi důkladně cca hodinu dokud jim nebylo nahlášeno, že byla žena nalezena o sto metrů vedle poté, co se operačnímu podařilo se ji zavolat zpět. Žena neutrpěla žádná zranění.

Technická závada byla příčinou vzniku požáru lampy veřejného osvětlení na Pražské třídě v Českých Budějovicích. Lampa hořela ve výšce deseti metrů. V blízkosti světla byly troleje, proto byla přes operační středisko na místo vyžádána pohotovostní služba Dopravního podniku České Budějovice a zároveň firma provádějící servis veřejného osvětlení.

Ještě před jejich příjezdem došlo k samouhašení ohniska požáru. Proto po konzultaci nebylo trolejové vedení vypnuto. Po kontrolním měření teploty světla lampy, které provedl příslušník HZS pro zjišťování příčin vzniku požáru, se hasiči vrátili zpět na základnu. Vzniklá škoda byla vyčíslena na Kč 6 000,–.