Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K dopravní nehodě motocyklu na silnici III/419 Turovec – Chýnov byla vyslána jednotka ze stanice Tábor v 15:40. Po příjezdu na místo současně s PČR bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o střet motocyklu se srnou. Zraněnému řidiči motocyklu byla poskytnuta předlékařská pomoc (nasazení krčního límce) a po příjezdu ZZS Tábor byl předán do její péče. Dále bylo provedeno zajištění místa DN a protipožární opatření u havarovaného motocyklu. K úniku PHM z motocyklu nedošlo. Osádka HZS provedla ve spolupráci s ZZS Tábor transport zraněného řidiče do přivolaného vrtulníku. Likvidační práce nebyly započaty.

V sobotu dopoledne, krátce před desátou hodinou, došlo při závodech Rallye Příbram k tragické dopravní nehodě. Za obcí Luhy, na uzavřené rychlostní zkoušce, nezvládl řízení jeden ze závodníků. Při průjezdu levotočivou zatáčkou dostal s autem smyk, přejel na levou stranu vozovky, kde pravým bokem narazil do vzrostlého stromu. Havárii bohužel nepřežil 22letý spolujezdec. Na místě zasahovala jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Příbram, která provedla zabezpečení vozidla proti požáru a pomohla ZZS při ošetřování zraněného pacienta.

K dopravní nehodě s možným vyproštěním na železničním přejezdu v obci Lenora vyslalo ve 3:28 operační a informační středisko HZS kraje jednotku profesionálů z Prachatic, SŽDC České Budějovice a jednotku sboru dobrovolných hasičů obce Volary. První byla na místě jednotka z Volar, která průzkumem zjistila, že se jedná o dopravní nehodu bez zranění a že osobní automobil je mimo vozovku. OPIS vrátil během jízdy jednotku z Prachatic na základnu.

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Strakonice a jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Volyně společně zasahovaly krátce před půl devátou při likvidaci požáru kotle na tuhá paliva v obci Volyně. Jednotky provedly likvidaci požáru a místo zásahu bylo předáno majiteli nemovitosti. Událostí vznikla škoda na majetku ve výši 2 tis Kč,–, uchráněné hodnoty 50 tis. Kč,–. Jako příčina byla stanovena nedbalost obsluhy.