Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva nadšenci světa pohybu ve výškách před asi deseti lety založili firmu PAVOUCI s.r.o., jejich web worksafety.cz je naším novým partnerem

Ořez stromu zvládne každý, ale ořezat ho tak, aby strom netrpěl? Kácení stromů není jednoduchá věc, kromě drahého vybavení, techniky, včetně neprořezných kalhot a dalšího oblečení, je zapotřebí umu a praxe – vědět například, jak správně udělat směrový zářez (tzv. zásek), aby strom spadl tam, kam má.

Pod pojmem průmyslového lezení si představme třeba čištění sil, kdy se musí pracovník slanit dovnitř sila a na laně očistit veškeré vnitřní příslušenství. Průmyslové lezení zahrnuje nátěry konstrukcí, montáž vysílačů nebo například údržbu větrných elektráren. Jednodušším příkladem je mytí oken vysokých budov nebo přidělávání ptačích zábran na střechy domů.

Jak už bylo řečeno, ke stromolezení a průmyslovému lezení je potřeba spousta znalostí a praxe. Ze začátku ovšem platí dvě pravidla: překonejte strach a mějte se vždy na pozoru, stejně jako staré přísloví dvakrát měř a jednou řež. Každý hasič si jistě vzpomene na svůj první výjezd či zásah, stejně tak lezec nikdy nezapomene na svou první skálu, strom či panelák.

V době, kdy PAVOUCI měli tolik zakázek, že nevěděli „kam dřív skočit“, si uvědomili, že potřebují kvalitní lezecké vybavení, na které se mohou spolehnout. Výčet produktů, které jsou k této práci nezbytné, je dlouhý: lana, prusíky, karabiny a postroje, kladky, polohovače, zachycovače pádů, slaňovací brzdy, po nahazovací sety, pilky, teleskopy, vaky a batohy a v neposlední řadě oblečení. Množství firem, které se věnovaly prodeji kvalitních věcí, byste tenkrát spočítali na prstech jedné ruky, a tak vznikla značka worksafety.cz, následovaná kamenným a záhy i internetovým obchodem nejen pro lezecké profesionály.

V začátcích muselo worksafety.cz navázat spolupráci s mezinárodními firmami, jako je DMM, Petzl či ISC, a přesvědčit je, že je plnohodnotnou společností, která má zájem jejich produkty dále prodávat a budovat těmto značkám kvalitní zázemí. Jelikož si pánové odlezli i svoji porci horolezeckých a jiných výškových úkolů, věděli sami nejlépe, takříkajíc z vlastní zkušenosti, co chtějí, a zároveň co nepotřebují, a právě na praktické výrobky se PAVOUCI s.r.o. dlouhodobě zaměřují.

Již několik let worksafety.cz prodává produkty světových ale i českých značek lezecké výbavy jako Singing Rock, Lanex, Rock Pillars, Ocún a Direct Alpine, které získávají stále více příznivců! Při sestavování portfolia nabídky se PAVOUCI řídí zásadou „nabízet jen to nejlepší“, proto v jejich eshopu naleznete jen to, s čím jsou majitelé sami spokojeni a co ve firmě vlastnoručně otestovali.

Vyberte si sami, jestli Vás zajímají extra pohodlné boty BOREAL, chytře vymyšlené vybavení ART CLIMB pro stromolezení a arboristiku, skvělé kovové výrobky od DMM zejména jeho karabiny, kladky, či kotvící desky. Spousta z Vás již také ocenila blokanty a polohovače od CT CLIMBING TECHNOLOGY a skvělá lana TEUFELBERGER nebo BEAL, jehož čelovky jsou velmi oblíbené.

Z dalších výrobců jmenujme jedničku v batozích COURANT, slaňovací brzdy a blokanty PETZL, značku SILKY jakožto synonymum pro pilky, stejně tak ERGO-SCHNITT pro teleskopy. 3M PELTOR se stará o bezpečnost sluchu a zraku, MARK a SKEDCO zastupují výrobce evakuačních prostředků, a tak bychom mohli pokračovat ještě dlouho, proto bude nejlepší se s kompletním sortimentem obchodu seznámit na www.worksafety.cz.

Se všemi dodavateli se seznámíte na stránkách obchodu, v sekci výrobci, kde najdete kompletní přehled o výbavě pro lezení, arboristiku a výškové práce spolu s nejprodávanějšími výrobky. Sortiment obchodu je přehledně rozčleněn do samostatných sekcí arboristika, výškové práce a horolezectví, s nimiž je také neoddělitelně spojený outdoor a volný čas, pro který najdete na www.worksafety.cz velké množství kvalitního vybavení, které Vás nezradí.

Pořádné boty na arboristiku odvedou i při vysokohorské turistice skvělou práci. Pro náročnější jsou připravena také stromolezecká školení, kurzy pro bezpečnost práce ve výškách, ale i geocaching v terénu. Samozřejmostí je i možnost odborné revize lezeckého vybavení, které si zde můžete také objednat.

Díky mnohaletým zkušenostem a kontaktům dochází ke stálému rozšiřování nabídky a pole působnosti mezi další odvětví a povolání, která se potřebují spolehnout na kvalitní vybavení, které nezradí ani při vypjatých chvílích ani při každodenní práci. Aktuální nabídku eshopu www.worksafety.cz proto ocení hlavně hasiči, lezecké skupiny, horské služby, bezpečnostní a taktické složky, soukromé agentury stejně jako speleologové či báňští záchranáři.

Odborníci z PAVOUCI s.r.o. vědí, co prodávají a díky tomu, že nejsou pod tlakem jedné značky, vybírají vždy jen to nejlepší. Přímo na prodejně si pak můžete většinu věcí osahat či vyzkoušet a kvalifikovaný personál Vám poradí s rozhodováním či výběrem, ať už přímo či přes telefon nebo e-mail.

Přijďte se k nám podívat, rádi Vás uvidíme!

Adresa obchodu:
www.worksafety.cz
Havlíčkova 170, 28002 Kolín 4

Sdílet
Seriál: Firma Worksafety