Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kartičky Vital ID jsou vhodné pro identifikaci osob při náhlých situacích

Náročná cvičení, ostrý zásah na hromadné neštěstí nebo práce ve výškách, to jsou činnosti, u kterých hrozí větší riziko nehody, pádu či úrazu.

K naší každodenní práci patří OOPP, vybavení, které nás chrání před náhlými událostmi. I přes veškerou obezřetnost nikdy nevíme, co se nám přihodí, proto je dobré být na vše předem připraven a vybaven.

Představujeme Vám Vital ID – identifikační karty, které Vám sice život přímo nezachrání, ale zdravotníkům mohou pomoci s důležitými informacemi o Vás, Vašem zaměstnavateli, rodině, ale také o Vaší zdravotní anamnéze, krevní skupině, medikaci, alergiích na různé léky apod.

Pořizovací cena je nízká, životnost naopak vysoká. V prodeji jsou ve dvou provedeních.


V každém pouzdře je voděodolná kartička, do které popisovacím fixem vepíšete údaje o sobě, svém zaměstnavateli, ale také můžete napsat jiné kontaktní údaje např. na rodinné příslušníky, aby zdravotníci věděli, koho mají zkontaktovat v případě Vašeho úrazu.

A v neposlední řadě kartička obsahuje kolonky o Vaší zdravotní anamnéze, tedy Vaší medikaci a případných alergiích na léky. Pouzdro je vyrobeno z reflexního materiálu, proto ho jednoduše připevníte na viditelné místo. Navíc je voděodolné, proto chrání informace uvnitř za každého počasí.

V případě, že se Vám stane nehoda a vlastníte ID – identifikační kartičku, můžete si být jisti, že záchranáři dají vědět správným lidem, ať už zaměstnavateli nebo rodině, a zejména že budou ihned vědět, máte-li nějaký zdravotní problém, který by mohl ohrozit Vaše léčení.


Pracovní identifikační karta ID Data Window

Reflexní a vodotěsný štítek snadno připevníte na vnější stranu přilby lepidlem, které přilbu nijak nepoškodí. Uvnitř štítku je voděodolná kartička se základními informacemi o uživateli (kontaktní údaje na zaměstnavatele, rodinného příslušníka a zejména zdravotní údaje či alergie na léky apod.).

Kromě přilby lze štítek připevnit na jiné pracovní vybavení (např. postroj) a oblečení. Výhodou tohoto štítku je kolonka na jméno, tudíž štítek slouží i k identifikaci majitele vybavení na pracovišti.

Cena v e-shopu worksafety.cz je 190 Kč


Pracovní identifikační karta ID Universal Fit

Univerzální štítek je vyroben ze silného polykarbonátu, díky čemuž má vysokou odolnost vůči nepříznivým podmínkách. Obsahuje reflexní prvky a pomocí důmyslného systému s gumičkami jej připevníte v podstatě kamkoli: na boty, oblečení, zipy, pásky, postroje, zachycovače pádu, batohy apod.

Identifikační kartička je větší než u ID Data Window, pojme až 500 znaků pro základní informace jako jsou kontaktní údaje na zaměstnavatele, rodinného příslušníka a zejména zdravotní údaje či alergie na léky apod.

Cena v e-shopu worksafety.cz je 270 Kč

Sdílet
Seriál: Firma Worksafety