Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Lednový měsíčník Terminál z Letiště Václava Havla Praha zavítal k hasičům, představuje jejich práci

Pravidelný měsíčník s názvem Terminál, který mapuje aktuální dění na Letišti Václava Havla Praha, zavítal v prvním měsíci roku 2015 k letištním hasičům a v necelých čtyřech minutách krátce představuje jejich činnost i techniku.

Našim čtenářům už musí být naprosto jasné, že se objektivy kamer zaměřily také na plošinu Bronto Skylift, kterou jsme představili již v lednu minulého roku a nahradila AZ 37 – Iveco Magirus, o kterém byl jeden z prvních článků na našem webu. A dokonce jste si tento žebřík nedávno mohli koupit skrze inzerát v našem Bazaru.

V záběrech se mihnou také Panteři, psali jsme jak o tom s číslem 6 – tedy verzi s průbojným hrotem HRET/Stinger, tak i o čísle sedm – s označením Panther ARFF CA5 6×6.

Díky vynikající spolupráci s letištními hasiči jsme představili také jejich polygon, do kterého můžete po domluvě zavítat i vy. A pokud zabrousíme o devět let zpět, přítomni jsme byli i otevření tamní centrální stanice.

Ze zajímavějších zásahů na letišti jistě vzpomeneme na požár letadla v hangáru, který zaměstnal letištní i ostatní pražské hasiče v červnu roku 2012. A pokud jste si zakoupili náš stolní kalendář, jistě se už na červen roku 2015 těšíte, protože se v něm k tomuto požáru vracíme tematickou ilustrací.

A pokud splníte dvě další podmínky – dokoukáte do konce video a dočtete do konce tento článek – jistě se už těšíte na okamžik, kdy představíme další novou techniku, která na letiště zamíří.

Sdílet