Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Chorvatské zásahové přilby PAB zaujaly návštěvníky veletrhu A+A svým novým a neotřelým designem

Nový design v kombinaci s nekompromisním výběrem materiálů a špičková výrobní technologie. Na tyto superlativy lákal hasiče chorvatský výrobce zásahových přileb PAB Akrapović.

Chorvati na veletrhu A+A v německém Düsseldorfu ukázali novou koncepci přilby PAB Fire Compact. Firma slibuje vysoký stupeň ochrany a jednoduché používání. Navíc je přilba extrémně lehká a s integrovaným sklopným hledím.

PAB Fire Compact splňuje normy pro zásahové přilby: EN 443:2008, EN 14458:2004, EN 166.

Přilba zaujala návštěvníky veletrhu svou lehkostí a kontroverzním designem, navíc umocněným vystaveným růžovým a fialovým provedením. Barvy ovšem nabízí výrobce v klasických kombinacích, včetně bílé a modré varianty. Cena by měla atakovat hranici 4.000 Kč.

Zajímavou stavbou skořepiny dokázali chorvatští inženýři zvýšit horní hranu čela. Dominantním prvkem je tak panoramatické hledí, které chrání obličej a zrak, ale umožňuje zároveň komfortní rozhled. Zadní stahovací mechanizmus ovšem není provedený nejlépe a manipulace s ním je obtížnější. Celkové zpracování přilby je na mírně nadprůměrné úrovni.

Chorvaté nabízí i starší inovovaný model PAB MP1 pro hašení přírodních požárů a činnosti záchranné služby. Přilba je vhodná i pro provozy průmyslové ochrany. V nabídce zůstává i hasičská přilba PAB Klassik, která zaujme spíše německé a rakouské kolegy, kde je tento design stále velmi oblíbený, zejména u dobrovolných hasičů.

Sdílet
Seriál: Veletrh A+A