Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jeden z největších světových veletrhů o ochranných prostředcích A+A v Düsseldorfu představil i hasičské firmy

V Düsseldorfu se začátkem listopadu opět uskutečnil jeden z největších světových veletrhů věnující se ochranným prostředkům. Na veletrhu A+A se představily i ryze české firmy.

Více než 63.000 odborných návštěvníků mohlo vidět v 8 halách celosvětové trendy, novinky a celkovou produkci v ochranných pomůckách hlavně na poli průmyslu. Dvě haly byly věnovány hasičům, záchranářům a zdravotníkům. Z českých firem, které se zaměřují svou produkcí i na hasiče se v Düsseldorfu představila firma Holík International, s.r.o. a společnost VOCHOC.


Holík mimo svou produkci zásahových rukavic představil i zásahovou hasičskou obuv. Vybrané rukavice a boty od firmy Holík právě procházejí redakčním testováním. Zajímavostí bylo i první oficiální představení patentovaného stroje, který dokáže detekovat poškození rukavice při našívání membrány.

Tento stroj vyvinula sama společnost Holík a nechala si jej patentovat. Podrobnosti o této novince se dočtete již zítra v samostatném článku.


VOCHOC v Düsseldorfu představil, mimo své zásahové komplety a protižárový oblek, i speciální “inteligentní” zásahový oblek, který vyvíjí ve spolupráci s vědci z Regionálního inovačního centra elektrotechniky Západočeské univerzity v Plzni a firmou Tesla Blatná.

Oblek je ve fázi dlouhodobého testování nicméně na veletrhu byl k vidění již funkční prototyp obleku, který nám byl podrobně představen. O obleku chystáme i podrobnější odborný článek ve spolupráci se Západočeskou univerzitou v Plzni.


Kromě českých společností se na veletrhu představilo mnoho firem, které jsou svou produkcí na hasiče zaměřeny. Z těch větších firem se představila značka HAIX se svou kompletní produkcí zásahových bot. MSA Auer na veletrhu oficiálně zahájil celosvětový prodej zásahové přilby Gallet XF. Firma Draeger na veletrhu představila svou kompletní produkci přileb a dýchací techniky.

K vidění bylo i nepřeberné množství zásahových obleků, bot, rukavic i ochrany zraku a hlavy. Na veletrhu se představili všechny firmy nabízející dýchací techniku. Nechyběla i produkce čínských firem, které se derou na celosvětový trh a jejich kvalita se rok od roku zlepšuje.

Sdílet
Seriál: Veletrh A+A