Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Složitý zásah s použitím speciálního zařízení Cobra mají za sebou hasiči v Týně nad Bečvou

Ve středu 6. ledna 2016 byl v 23:38 hodin oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje požár komína rodinného domu v Týně nad Bečvou, ulice Zahradní.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z požární stanice v Přerově a dobrovolní hasiči z Týna nad Bečvou. Hasiči po příjezdu zkontrolovali komín a zjistili, že je čistý a nehoří. Vzhledem k tomu, že půda domku (dřevostavby) však byla zakouřená, pátrali po ohnisku požáru. To našli v sendvičových stropech a stěnách, a proto je začali rozebírat. Práce by však byla velmi zdlouhavá, a proto si velitel zásahu vyžádal na místo příjezd speciálního hasicího zařízení Cobra z požární stanice v Olomouci.

Hasiči pak tímto speciálním zařízením provedli několik vpichů do stropu a požár zlikvidovali. Na místě zůstávala ještě asi hodinu jednotka místních dobrovolných hasičů.

Výše škody byla vyčíslena na 100.000 Kč, příčina vzniku požáru je zatím v šetření.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet
Seriál: Hasicí zařízení COBRA

Dvě jednotky pražských profesionálních hasičů a dobrovolní hasiči z Dolních Měcholup zasahují v areálu OC Europark u ohlášeného kouře pod fasádou budovy. Zjištěno bylo žhnutí pod pláštěm fasády, hasiči používají vysokotlakou vodu na lokalizaci požáru.

Menší požár probíhal pod obklady pláště budovy, nasazeno bylo i speciální zařízení Cobra. Požár je lokalizován, hasiči spolu s hasičským vyšetřovatelem zjišťují zdroj požáru a jeho příčinu.