Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Monitory s oscilací a bezpečnostní pojistkou představila firma EuroFire, vyzkoušeli je hasiči ve Zbirohu

V Zbirohu jsme společně s hasiči testovali proudnice a monitory amerického výrobce Task Force Tips, které na český a slovenský trh uvádí společnost Eurofire.

Blitzfire

Tento monitor má manuálně spustitelnou a nastavitelnou oscilaci – a to i za chodu bez nutnosti vypnout průtok. Verze HE má navíc vertikální nastavení sklonu až 86°.

Monitor má vysokou stabilitu díky hrotům z wolframové oceli a bezpečnostní pojistku uzavírající průtok při nežádaném pohybu. Tu jsme vyzkoušeli v praxi a fungovala spolehlivě. Hubice má dvojité nastavení pracovního tlaku. Průtok monitoru je 2000 l/min. Hasiči též vyzdvihovali velmi jednoduchou obsluhu.

Přečtěte siSpolečnost EuroFire představila zcela nové proudnice, vyzkoušeli jsme je na vlastní kůži

Crossfire

Monitor Crossfire má maximální průtok až 4 700 l/min. Složení a manipulaci s ním zvládne bez problému jedna osoba. Monitor je velmi stabilní díky hrotům z wolframové oceli a je opatřen bezpečnostní pojistkou omezující průtok při nežádaném pohybu na cca 600 l/min. Navíc má automatický odvodňovací ventil zabraňující zamrzání vody uvnitř.

Monitory dodávané firmou EuroFire používají hasiči HZS Středočeského kraje, HZSP Slovnaft Bratislava, Fortischem Nováky a Duslo Šaľa.

Přečtěte siTestovali jsme zařízení PRO/pak, slouží jako ideální prostředek pro hašení lesních požárů, aut, bytů a pneumatik

Koupit je můžete na webu www.eurofire.cz.

Sdílet