Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

S likvidací požáru v mezistropí pomohla při požáru v Rychnově nad Kněžnou Cobra

Rychnovští profesionální a dobrovolní hasiči spolu s dobrovolnými hasiči ze Solnice zasahovali večer (ohlášeno 19:01) při požáru dílny v ulici Na Sádkách v Rychnově nad Kněžnou. Jednalo se o požár střechy přístavku rodinného domu.

Z místa se valil hustý dým. Jednotka k hašení využila speciální hasicí a řezací zařízení Cobra, jelikož ohnisko se nacházelo někde v mezistropí. Jednotky rozebíraly střešní konstrukci a požár postupně dohašovaly.

Lokalizován byl ve 21:09 a o několik desítek minut později zcela zlikvidován. Požár, který vznikl mezi starou a novou střechou přístavby napáchal škodu za přibližně 150 tis. Kč, uchráněn byl majetek v hodnotě 1,5 mil. Kč.

Alena Žáková, DiS.
HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet
Seriál: Hasicí zařízení COBRA

Dvě jednotky pražských profesionálních hasičů a dobrovolní hasiči z Dolních Měcholup zasahují v areálu OC Europark u ohlášeného kouře pod fasádou budovy. Zjištěno bylo žhnutí pod pláštěm fasády, hasiči používají vysokotlakou vodu na lokalizaci požáru.

Menší požár probíhal pod obklady pláště budovy, nasazeno bylo i speciální zařízení Cobra. Požár je lokalizován, hasiči spolu s hasičským vyšetřovatelem zjišťují zdroj požáru a jeho příčinu.