Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru technologie odsávání pilin v Řepčíně hasiči použili Cobru

Tři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů se v neděli 7. 5. 2017 podílely na likvidaci požáru uvnitř sila, přesněji technologie na odsávání pilin, v průmyslové části Olomouce, místní části Řepčín.

Oznámení o požáru převzalo operační středisko HZS Olomouckého kraje krátce před třináctou hodinou. K místu ihned vyjely posádky tří výjezdových vozidel požární stanice v Olomouce a dále také dobrovolní hasiči Olomouc a Senice na Hané.

Hasiči pro účinnější a hlavně rychlejší lokalizaci zahoření využili speciálního hasicího zařízení „COBRA“, kterým je vybaveno prvovýjezdové vozidlo profesionálních hasičů. Během své činnosti provedli rovněž ochlazení pláště technologie a důkladnou kontrolu pomocí termokamery.

Co stojí za příčinou vzniku včetně vyčíslení škod je aktuálně v procesu zjišťování, velkou pravděpodobností je vznícení po technické závadě sacího zařízení.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet
Seriál: Hasicí zařízení COBRA

Dvě jednotky pražských profesionálních hasičů a dobrovolní hasiči z Dolních Měcholup zasahují v areálu OC Europark u ohlášeného kouře pod fasádou budovy. Zjištěno bylo žhnutí pod pláštěm fasády, hasiči používají vysokotlakou vodu na lokalizaci požáru.

Menší požár probíhal pod obklady pláště budovy, nasazeno bylo i speciální zařízení Cobra. Požár je lokalizován, hasiči spolu s hasičským vyšetřovatelem zjišťují zdroj požáru a jeho příčinu.