Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Firma STS Prachatice patří k dodavatelům hasičských vozidel, novinky představí i na brněnském Pyrosu

Vážení čtenáři, dovolujeme si Vám představit strojírenskou firmu STS Prachatice, a.s. Firma vznikla transformací z bývalého podniku STS Prachatice a v současné době se zabývá výrobou ocelových konstrukcí, CNC obráběním, výrobou lesní a zemědělské mechanizace a dalšími činnostmi.

V roce 2014 firma STS Prachatice, a.s. rozšířila svůj sortiment o přestavby a rekonstrukce hasičských vozidel.

První větší zakázkou tohoto druhu byla rekonstrukce a výroba nového polypropylenového skeletu nástavby pro cisternu CAS 25 K Liaz 101 SDH Česká Skalice a pokračovala dalšími zakázkami.

Přečtěte siV České Skalici jezdí Liazka po celkové rekonstrukci, oprava trvala půl roku

Z těch významnějších je třeba výroba více jak 50 ks ocelových nádrží pro CAS 32 T148. Významnou částí výrobního programu firmy STS Prachatice, a.s. jsou také přestavby hasičských vozidel kategorie DA-L1Z a DA-L2Z na podvozcích různých značek.

V roce 2016 bylo předáno téměř 50 vozidel těchto kategorií a do současné doby předala firma přes 60 vozidel tohoto typu.

Přečtěte siHasiči ze Zádveřic dostali nový dopravní automobil Opel Movano, pro jednotku je to první zcela nový vůz

V současné době vlastní STS Prachatice, a.s. certifikaci Technického ústavu požární ochrany (TUPO) k následujícím vozidlům:

  • DA-L1Z Ford Transit 4×2
  • DA-L1Z Ford Transit 4×4
  • DA-L1Z Ford Custom 4×2 – vozidlo určené výhradně k přepravě osob
  • DA-L1Z VW Transporter T6 4×2 a 4×4
  • DA-L2Z VW Transporter T6 4×4
  • DA-L1Z VW Crafter
  • DA-L1Z Opel Movano

Zároveň probíhá příprava k certifikací dalších kategorií a vozidel, mimo jiné např. na podvozku MB Sprinter.

Přečtěte siV okolí Lipna se prohání trojice dopravních automobilů na podvozku Volkswagen Transporter, vozy s pohonem všech kol upravila firma STS Prachatice

Pro zajímavost: víte, že tzv. zjednodušená certifikace TUPO (vozidlo určené výhradně k přepravě osob) Vám neumožňuje dále vybavovat vozidlo dalšími komponenty? Jako třeba střešní nosič a jiné?

Přečtěte siHasiči z Malého Března na Ústecku mají nový dopravní automobil na podvozku Ford Transit

Vozidla od STS Prachatice, a.s. jsou vybavena VRZ značky WHELEN, jakožto jedné z nejspolehli­vějších značek na trhu nejen v ČR, ale i celosvětově.

U vozidel VW T6 jsme schopni na základě spolupráce s dalšími firmami i měnit celkovou maximální hmotnost vozidla až na 3,5 t, což dává tomuto typu bezkonkurenčně největší užitečnou hmotnost v dané kategorii.


Firma STS Prachatice, a.s., je vybavena kompletní výbavou pro výrobu polypropylenových komponentů a součástek včetně vyřezávací frézy Comagrav s pracovním rozsahem 200×4000×2000 mm. Polypropylen se používá ke stavbě hasičských nástaveb už více jak 30 let.

Do České republiky se polypropylen dostal kolem roku 2008, kdy se postupně stal plnohodnotným materiálem na stavbu hasičských nástaveb.

Polypropylen je nejčastěji používaný materiál pro stavbu hasičských nádrží a nástaveb na nákladní automobily. Výhodou těchto materiálů je jejich chemická odolnost, nízká hmotnost a dlouhá životnost až 30 let.

Firma STS Prachatice, a.s. se bude rovněž prezentovat na veletrhu Pyros 2017. Představí zde zajímavé novinky, z nichž některé si Vám nyní dovolíme krátce představit.

Digitální hladinoměr H500 s vnější signalizací pro vozidla CAS

Hladinoměr se vyznačuje jednoduchou montáží a dalšími doplňujícími prvky.

Základní provedení hladinoměru obsahuje obsahuje digitální zobrazovač , čidlo pro montáž do nádrže a dva vnější LED ukazatele hladiny.

Více informací o hladinoměru získáte na stánku STS Prachatice a.s. či pod článkem v příloze.

Hasicí hřeby

Dalším výrobkem, který STS Prachatice a.s. bude představovat ve spolupráci s firmou Nordex, jsou hasicí hřeby určené na bezpečné hašení vodní mlhou. Metodika zásahu pochází ze Švédska a je ideální na hašení s hadicemi o velikosti D.

Metoda hašení vodní mlhou se prosazuje čím dál více a věříme, že toto řešení má perspektivu díky efektivitě a úspoře vody i ochrany zasahujícího.

Podrobnější informace jsou k dispozici v příloze.

Těšíme se na Vaši návštěvu na veletrhu Pyros 2017!

Sdílet
Přiložené soubory
STS Prachatice - Hladinoměr H500.pdf zobrazit online PDF 476 kB
Hasicí_hřeby_DAFO.pdf zobrazit online PDF 492 kB