Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Funkční nehořlavé prádlo Comazo do recenze zapůjčila firma Duffek, je z Kermelu a Lenzingu FR

Set nehořlavých spodků a trička značky Comazo byl třetím předmětem našeho testování – produkty nám zapůjčila firma Duffek s.r.o. Tričko DR Comazo, dostupné v tmavě modré ve velikostech S, M, L, XL, XXL, je stejně jako kukla vyrobeno z vláken Kermel, Lenzing FR a Beltron.

Přečtěte siZásahová kukla Comazo je vyrobena z Kermelu a Lenzingu FR, nechali jsme ji otestovat profesionálními hasiči

Z pohledu hasičů u trička platí to co u kukly: Prádlo je velmi příjemné po stránce materiálu, švy jsou kvalitně prošívané a neškrábou.

Velmi příjemná je absorpce potu, který následně v materiálu není cítit tolik (jako u stávajícího fasovaného funkčního prádla na stanici profesionálních hasičů, kde testování probíhalo – jejich stávající oblečení má blíže spíše k bavlně, než k funkčnímu prádlu).

Při porovnání s výrobky firmy Devold (hasiči ji řadí mezi nejlepší) ze soukromého života je prádlo od firmy Comazo je v mnoha bodech stejně kvalitní, někde by hasiči bodů dali dokonce i více.

Po testování však nelze hodnotit dlouhotrvající používání – například žmolkování v oblasti rukávů po několikanásobném vyprání.

Negativní hodnocení však bylo zaznamenáno na spodky, které v oblasti lýtka mají šev (na nohy hasičů poměrně úzký a pocitově omezující). Pod švem následuje volnější kus materiálu a to hasičům dle jejich slov „úplně nesedlo“. Uvítali by nohavici v kuse a nějaké drobné zúžení až vespod – to však může být individuální.

Přečtěte siRukavice ESKA Troja jsme nechali otestovat profesionálními hasiči, zapůjčila je firma Duffek

Tričko Comazo lze za 1290 Kč zakoupit na webu www.vystroj-vyzbroj.cz.
Spodky od stejné firmy lze zakoupit za stejnou cenu tamtéž.

Sdílet