Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly požár opuštěné budovy v Kunraticích, uplatnění našla i Cobra

Dne 16. 7. 2018 v 11:37 hod vyjely 3 jednotky profesionálních hasičů z Modřan, Chodova a Krče a dobrovolná jednotka z Kunratic k ohlášenému černému kouři z nízké budovy v ul. Lisztová. Další volání na tísňovou linku hasičů doplnilo, že z oken již šlehají plameny.

První jednotka byla na místě za 5 minut a zjistila, že se jedná o opuštěnou budovu, kde došlo k požáru odpadu o rozměrech zhruba 2 × 2 metry. Na likvidaci byly nasazeny 2 C proudy v dýchací technice.

Vlivem požáru se vyhřála střecha, proto na ni bylo nasazeno speciální zařízení Cobra na odhalení případných ohnisek. Proběhla kontrola termokamerou a následovalo rozebírání konstrukce a dohašování.

Budova byla určena k demolici, takže způsobená škoda je minimální.

Kateřina Suchánská
HZS Praha
Sdílet
Seriál: Hasicí zařízení COBRA

Dvě jednotky pražských profesionálních hasičů a dobrovolní hasiči z Dolních Měcholup zasahují v areálu OC Europark u ohlášeného kouře pod fasádou budovy. Zjištěno bylo žhnutí pod pláštěm fasády, hasiči používají vysokotlakou vodu na lokalizaci požáru.

Menší požár probíhal pod obklady pláště budovy, nasazeno bylo i speciální zařízení Cobra. Požár je lokalizován, hasiči spolu s hasičským vyšetřovatelem zjišťují zdroj požáru a jeho příčinu.