Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

S nákupem velitelského Fordu Ranger pomohla obci Dolní Poustevna Evropská unie

Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Dolní Poustevna disponuje zcela novým velitelským automobilem Ford Ranger. S financováním vozu za 1 076 283 korun pomohla obci Evropská unie.

Velitelský automobil Ford Ranger Double Cab XLT je poháněn naftovým čtyřválcem o objemu 2.2 litru a výkonu 134 kW. Převodovka je manuální, šestistupňová.

Dolní Poustevna je město v okrese Děčín, v západní části Šluknovského výběžku. Má 1941 obyvatel. Sídlištně navazuje na německé město Sebnitz a je ze dvou stran obklopeno německým územím.

Jednotka v Dolní Poustevně je zařazena do kategorie JPO III, vyjet tedy musí od vyhlášení poplachu do deseti minut. Hasiči zasahují u všech typů událostí, vyjíždí jak k požárům, tak dopravním nehodám.

Jednotka je vybavena také defibrilátorem či termokamerou, která je v odlehlé části Šluknovského výběžku velkým pomocníkem. Nejbližší profesionální jednotka je ve Šluknově, její dojezd v zimním období je mnohdy časové náročný.

Podvozek s pohonem všech kol má rozvor 3 220 mm, automobil je dlouhý 5 362 mm.

Vůz dokáže brodit klidnou vodou do hloubky až 800 mm, u dveří řidiče je zásuvka pro dobíjení akumulátorů. Vozidlová radiostanice je analogová, ruční digitální terminál je uchycen v zesilovacím držáku.

Přečtěte siHasiči z Dolní Poustevny pojali výběr nové cisterny moderně, jejich Tatra má automatickou převodovku a zářivě červenou barvu

Pro barevnou úpravu pětimístného automobilu byla použita jasně červená barva v odstínu RAL 3024, zvýrazňující prvky tvoří vodorovný pruh bílé barvy a šrafování chevron na zádi vozu.

Prostředky v účelové nástavbě jsou přístupné zboku a zezadu, všechny dveře jsou uzamykatelné shodným klíčem.

Ložná plocha je vybavena výsuvným platem s nosností 300 kg. Osazeno je šesti oky pro upevnění nákladu. Ten může být vysoký až 900 mm.

Přečtěte siHasiči v Dolní Poustevně mají zrekonstruovanou zbrojnici, parkují v ní nový Ford Ranger a Tatru Terrno
Sdílet