Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali na Opavsku nákladní vozidlo s návěsem a kamením, Bison ho postavil na speciální vaky

Dvě jednotky Profesionálních hasičů (HZS MSK) zasahovaly v pondělí 23. 11. 2020 převážně dopoledne v Háji ve Slezsku, místní části Jilešovice (okres Opava), u nehody nákladního automobilu MAN s návěsem, který skončil na ploše vedle silnice na pravém boku.

Jeho řidič se zranil. Z korby auta, které leželo na poškozené palivové nádrži, se vysypalo několik tun kamení či hrubého štěrku.

Přečtěte siVYA Mercedes Benz ACTROS 4154 AK – EMPL EH/W 200 BISON

Zasahovaly zde dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Hlučín a Ostrava-Zábřeh, odkud mj. přijel vyprošťovací speciál MB Actros Bison.

Přečtěte siMoravskoslezští hasiči přesunuli pojízdnou dílnu ze Sprintera na kontejner, nově mají k dispozici nízkotlaké zvedací a zachytávací vaky

Hasiči zachytávali pomalu unikající naftu a hydraulický olej do nádob. Počkali na vyhrabání nevysypané části nákladu z korby nákladního automobilu bagrem soukromého majitele a MAN pak během několika minut postavili na kola pomocí navijáků z Bisona, které ho pomalu stahovaly na padací (zachycovací) nafukovací vaky.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet