Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči odvezli na Černou louku první vakcíny proti nemoci COVID, v Ostravě vzniká velkokapacitní očkovací centrum

První dávky vakcíny Pfizer proti covidu odvezli v pondělí 1. 3. 2021 ráno ostravští profesionální hasiči z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje do velkokapacitního očkovacího centra, které vyrostlo v pavilonu A výstaviště Černá louka v centru Ostravy a začalo fungovat právě na začátku března.

Vyzvedli si je v lékárně Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Očkovací centrum bude v provozu 7 dní v týdnu, 12 hodin denně. Hasiči ze stanice HZS MSK Ostrava-Poruba tam budou vozit vakcíny každé ráno po několik následujících týdnů, a to až do odvolání. Zájemci o očkování se mohou již nyní zaregistrovat do národního rezervačního systému Reservatic, a zvolit si jako místo očkování právě toto centrum.

Přečtěte siDobrovolní hasiči již dostávají vakcínu proti nemoci COVID-19 v rámci zařazení do prioritní skupiny

Jsme rádi, že se můžeme tímto způsobem podílet na jednom z nejdůležitějších východisek z dnešní kritické situace, jímž očkování bezesporu je. Pevně věřím, že očkování na tomto dobře dostupném místě v centru Ostravy pomůže mnoha občanům Ostravy i zbytku kraje ve velmi krátkém čase,

uvedl ředitel HZS MSK brig. gen. Vladimír Vlček.

Moravskoslezští profesionální hasiči už rozvezli po kraji – od začátku ledna 2021 – desetitisíce dávek vakcín proti covidu, a to jak nemocnicím a zdravotnickým zařízením, vybraným praktickým lékařům i do domovů pro seniory.

Přečtěte siMoravskoslezští hasiči pokračují v rozvozu vakcín proti covidu

Mají k tomu mj. speciální chladničky, doplněné termografy, které nepřetržitě zaznamenávají teplotu uvnitř chladničky, rovněž pevná molitanová plata proti otřesu, která vyžadují během transportu některé typy vakcín proti covidu.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet