Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Humanitární pomoc zamíří také do Moldavska, Záchranný útvar odveze 98 palet ochranných pomůcek

Hasičský záchranný sbor České republiky v úterý 5. 4. 2022 vypraví humanitární pomoc do Moldavska

Cestou Mechanismu civilní ochrany Unie přijala Česká republika potažmo MV-generální ředitelství HZS ČR v souvislosti s válečným konfliktem na Ukrajině žádost o poskytnutí materiální humanitární pomoci pro území Moldavska.

Na základě schválení této žádosti HZS ČR začal s přípravou a zajištěním administrativního a logistického vyřízení veškerých potřebných náležitostí.

V úterý 5. 4. 2022 proběhne nakládka humanitární pomoci v podobě ochranných pomůcek z policejního skladu v Opočínku tak, aby mohla skupina příslušníků Ministerstva vnitra-generálního ředitelství HZS ČR ještě v dopoledních hodinách vyrazit směr Moldavsko.

Cesta je plánována se zastávkami na přespání v maďarském Segedínu a rumunském Barladu. Do moldavského Kišiněvu dorazí zásilka ve čtvrtek 7. 4. 2022.

Humanitární pomoc čítající 98 palet ochranných pomůcek obsahuje zdravotnické obličejové masky, jednorázové ochranné rukavice, obleky, brýle a návleky na obuv.

Přeprava, na které se bude podílet 8 příslušníků Záchranného útvaru HZS ČR a 1 příslušník HZS Olomouckého kraje je tvořena 3 soupravami tahačů s návěsy a 1 doprovodným vozidlem.

ZÚ HZS ČR
Sdílet
Seriál: Válka na Ukrajině a KACPU