Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FR3 FireRex od společnosti GoodPRO prošel inovací a recertifikací

Základní třívrstvý zásahový oděv FR3 FireRex z nabídky GoodPRO prošel počátkem letošního roku pravidelnou inovací včetně recertifikace a vypustil ze svého názvu „plus“.

Velmi odolná a pevná vrchní tkanina s RipStop vazbou od německého výrobce, která je tvořena značkovými aramidovými vlákny: 93 % Teijinconex, 5 % Twaron, 2 % Antistat, byla doplněna novou výkonnou PTFE membránou s polyuretanovým zátěrem.

Nová je i izolační vrstva z netkaného aramidu s podšívkou s významným podílem přírodní inherentně nehořlavé viskózy Lenzing FR.

Tato pečlivě zvolená materiálová skladba má celkovou plošnou hmotnost 540 g/m² a zajišťuje Rexovi výborné parametry v mechanické odolnosti (v trhu a v tahu), prodyšnosti (Ret) i v ochraně proti prostupu tepla sáláním i plamenem (HTI a RHTI).

V testu předpovědi popálenin podle ISO 13506 bez spodního prádla dosáhl FireRex pouhé 1,1 % popálenin povrchu těla 2. a 3. stupně, přičemž popáleniny 3. stupně byly 0 %.

V certifikátu tohoto třívrstvého zásahového oděvu přibyla k obvyklým evropským normám: EN 469, EN 1149–5 a EN 343 i další norma EN 61482–2 – ochrana proti tepelným účinkům elektrického oblouku. Všechny zmíněné parametry plní FireRex i po 30 pracích cyklech.

Zákazníci si mohou Rexe vybrat ve 4 barvách: NavyBlue, Gold, Red a Orange nebo jejich kombinaci. Zvolit mohou i 2 střihová provedení: CLASSIC design nebo STAR design s rozšířenou výbavou.


Inovovaný CLASSIC střih má už tradiční dvojité zapínání límce (spojeného s krycí légou) na stuhový uzávěr a druk. Kovový zip se spodním odsazením je ukončen panickým uzávěrem. Na hrudníku jsou 4 univerzální textilní poutka pro zavěšení hasičské výzbroje a 5. poutko je na centrální léze. Další možnost pro zavěšení nabízí 4 D-kroužky.


Oděv má celkem 7 kapes: 2 boční našité na stehnech, 2 spodní na bundě, univerzální kapsu na radiostanici, napoleonskou kapsu a 1 vnitřní kapsu. Samozřejmostí je zesílení ramen, loktů a kolen kevlarovou tkaninou se silikonovým zátěrem s možností vložení externích chráničů kolen.

Na vnitřním okraji bundy, rukávů a nohavic je antivzlínavá bariéra ze speciální tkaniny. Konce rukávů jsou navíc vybaveny náplety s otvory na palce a konce nohavic pružnými manžetami proti pronikání tepla a nečistot. Bunda má prodloužený zadní díl a kalhoty zvýšený pas zejména v bederní oblasti. Na bocích je všitá pruženka pro regulaci pasu kalhot.

Spolehlivé nastavitelné šle šíře 5 cm jsou odnímatelné na praktické rozepínatelné spony. Reflexní pruhy jsou perforované, našívané, šíře 7,5 cm a negativní nápis HASIČI je tepelně fixovaný.

Nový STAR design má ergonomický přiléhavý střih s masivně předohnutými lokty i koleny a rozšířenou výbavu praktickými technickými prvky. Další 4 textilní poutka a 1 D-kroužek navíc. Vpravo na hrudi je našitá univerzální kapsa se stuhovým uzávěrem na jmenovku. Konce rukávů i nohavic jsou tvarované.

Stehenní kapsy jsou šikmé s vnitřními pružnými poutky pro bezpečné uložení obsahu. Horizontální segmentové tepelně fixované reflexní pruhy šíře 7,5 cm jsou na bocích, rukávech i nohavicích doplněny vertikálními stříbrnými segmentovými pruhy šíře 2,5 cm.

Charakteristický design zásahových oděvů GoodPRO pro hasiče poznáte podle červené paspule v hlavních švech, červeným zajištěním všech namáhaných švů, vybranými červenými poutky a praktickými reflexními chytkami na patkách kapes.

GoodPRO FR3 FireRex je skutečně velmi velmi kvalitní základní třívrstvý zásahový oděv se zcela mimořádným poměrem cena – výkon – výbava. V provedení CLASSIC za 14 990 Kč bez DPH a Rex STAR s mimořádnou výbavou za 15 990 Kč bez DPH. Přesvědčte se sami.

Sdílet
Přiložené soubory
CLASSIC FR3.pdf zobrazit online PDF 942 kB
STAR FR3.pdf zobrazit online PDF 951 kB
Seriál: Firma GoodPRO