Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Firma Pavliš a Hartmann přináší podzimní novinku – osvětlovací balón PH-Fireball 250 LED

Firma Pavliš a Hartmann je mezi hasiči známa především jako výrobce hasičských armatur, čerpadel a hadic. V posledních letech se ale zaměřuje i na další nezbytné vybavení, které hasiči používají.

Dnes si představíme osvětlovací balon PH-Fireball 250 LED. Jedná se o inovativního nástupce řady PH-Fireball, který byl vybaven halogenovými výbojkami. Jak již samotný název naznačuje tento typ je vybaven LED zdrojem světla s novou elektronickou polovodičovou technologií, vysokou účinností a světelným tokem překonávajícím konvenční svítidla.

Konstrukce balónu je navržena tak, aby produkoval jemně rozptýlené světlo v okruhu 360 stupňů, bez ostrých stínů a oslňování.

Horní část je vyrobena z nehořlavého materiálu, spodní je ze speciálního nylonového materiálu, který dobře propouští světlo. Obě tyto části jsou spojeny suchým zipem, který umožňuje dobrý přístup k samotné LED výbojce.

Zprovoznění osvětlovacího balonu trvá maximálně pár minut. Stačí ho stlačit a pomocí jednoduchého zajišťovacího systému zajistit, dát na stativ a připojit ke zdroji elektrické energie.

V případě, že je stativ vytažen na maximální výšku, je nutné ho ukotvit pomocí kotvící sady, čímž se zvýší jeho stabilita a nehrozí jeho převrácení.

Technická data

Rozměry složeného svítidla (š x v):280 × 1480 mm
Průměr roztaženého svítidla:950 × 900 mm
Hmotnost:12,4 kg
Upevňovací čep (průměr):25 mm
Délka přívodního kabelu:6 m
Napájení:230 V / 50 Hz
Výbojka:250W LED CORN bulbs 100 ~ 277VAC
Krytí:IP54
Svítivost:33 750 lm

Při instalaci ve výšce 3 až 5 metrů je účinnější než běžný halogenový reflektor, což snižuje nároky na výkon napájecího zdroje. Součástí balonu je také obal, díky kterému je přemístění velmi snadné a pohodlné.

Osvětlovací balon PH-Fireball byl certifikován v SZU Brno.

Stativ a lana nejsou součástí dodávky, lze je objednat samostatně v eshopu výrobce.

Sdílet
Seriál: Pavliš a Hartmann