Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Firma Pavliš a Hartmann inovovala plovoucí čerpadlo Poseidon 1 BS SUPRA, bylo doplněno o elektrický startér

Zhruba před rokem jsme představili plovoucí čerpadlo Poseidon 1 BS SUPRA od firmy Pavliš a Hartmann. Konstruktéři firmy nezaháleli a dovybavili čerpadlo elektrickým startérem, což začíná být v dnešní době samozřejmostí a hasičům to zjednoduší jejich náročnou práci.

K čerpadlu byl na 3D tiskárně vytištěn ovládací panel, na kterém jsou dvě podsvícená tlačítka. Jedno je na startování čerpadla, druhé na vypnutí. Třetí prvek tvoří zásuvka pro připojení powerbanky s funkcí Jump Starter.

Přečtěte siElektřina na Interschutzu nepohání jen auta, společnost Pavliš a Hartmann přivezla do Hannoveru ukázat svůj bateriový ventilátor

Samotné startování je poměrně jednoduché – stačí pomocí propojovacího kabelu, který je součástí dodávky, připojit čerpadlo k powerbance a nastartovat. Poté se kabel opět odpojí a powerbanku lze využít k nabíjení telefonu, tabletu či fotoaparátu.

Samozřejmostí je možnost startovat klasicky pomocí startovací šňůry.

Skříň čerpadla ze slitiny hliníku je přišroubována k přírubě motoru a plastovému plováku se čtveřicí madel, který vychází z řady POSEIDON. Spodní strana skříně je opatřena víkem s mřížkou, která zabraňuje vniknutí nečistot a tuhých částic větších než 10 mm v průměru.

Přečtěte siNovinka mezi plovoucími čerpadly se jmenuje PH - Poseidon 1 BS SUPRA, na trh ji přináší firma Pavliš a Hartmann

Výtlak vody z čerpadla je ukončen hadicovou spojkou B75. Plovák je osazen integrovanou a designově velmi povedenou nádrží na pohonné hmoty o objemu 3,8 litrů, která zaručuje dobu chodu čerpadla přibližně na 3 hodiny.

Příslušenství:

  • powerbanka s kapacitou 10 000 mAh a funkcí Jump Starter,
  • propojovací kabel pro elektrický start,
  • nabíjecí zdroj.

Plovoucí čerpadlo lze objednat na eshopu výrobce.

Sdílet
Seriál: Pavliš a Hartmann