Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Chebu-Hájích mají velitelský Duster, Karlovarský kraj přispěl na digitální radiostanici

Nové hasičské vozidlo Dacia Duster v provedení VEA – velitelský automobil – slouží od konce roku 2022 při mimořádných událostech, ke kterým je dobrovolná jednotka Cheb-Háje povolána jako součást IZS.

Vozidlo je vybaveno povinnou výbavou pro příslušnou specifikaci a světelným a výstražným zařízením. Dodáno bylo s výbavou Comfort, pohání ho vznětová patnáctistovka o výkonu 84 kW / 115 koní. Vůz má pohon všech kol, převodovka je manuální.

Nechybí paket Multiview, tedy hlídání mrtvého úhlu a čtyři kamery – přední, zadní a dvě boční. Ve výbavě je také rezervní kolo.

Přečtěte siTři Dacie Duster pořídil Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje pro své vyšetřovatele

Dále bylo vozidlo doplněno digitální radiostanicí Matra díky poskytnuté dotaci z Programu pro poskytování dotací z rozpočtu Karlovarského kraje na podporu jednotek sboru dobrovolných hasičů obcí.

V souladu s podprogramem „Vybavení JSDH obce novými prostředky pro komunikaci a spojení“ poskytl Karlovarský kraj městu Cheb pro jednotku dobrovolných hasičů Cheb – Háje investiční dotaci ve výši 74 tisíc korun.

Pořízením této radiostanice rozšiřuje jednotka dobrovolných hasičů svoji vybavenost a posiluje akceschopnost při prováděných zásazích a záchranných pracích.

Přečtěte siJednotka z Bílovic nad Svitavou disponuje novým velitelským automobilem Dacia Duster
Sdílet