Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Premiérové ME ve futsalu hasičů v Ostravě zahájí ČR s Británií

Slavnostní večer s losováním dvou pětičlenných skupin v Hornickém muzeu OKD zahájil v sobotu 14. 5. 2011 sedmé Mistrovství Evropy profesionálních hasičů ve futsalu v Ostravě. Koná se poprvé na území ČR. V prvním zápase prestižního šampionátu se utká v neděli 15.5. od 8:30 česká reprezentace s Velkou Británií – ve sportovní hale Sareza v Moravské Ostravě. Vstup na všechna utkání je zdarma.

Rozlosování v Kompresorovně Hornického muzea OKD si vzali na starost pan Ioan Miret, prezident ESF (European Fire Service Sport Service Federation), a ředitel HZS MSK Zdeněk Nytra, přítomen byl mj. i náměstek ostravského primátora Martin Štěpánek.

Futsalový tým ČR, který získal na posledním ME v Paříži v roce 2007 bronz, se v základní skupině A utká ještě s Nizozemím, Řeckem a Slovenskem. Ve skupině B se utkají Polsko (obhajuje zlato), Německo, Francie (obhajuje stříbro), Maďarsko a Rumunsko. První a druzí z obou skupin si pak zahrají semifinále (podvečer 16.5.) a jejich vítězové finále – v podvečer úterý 17. 5. 2011.

Kostru českého týmu tvoří zkušení futsalisté Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje i s mnoha prvoligovými zkušenostmi. Pískat budou prvoligoví a druholigoví futsaloví rozhodčí z ČR.

V úterý dopoledne se utkají „slabší“ týmy z obou skupin – o celkové deváté, sedmé a páté místo. Blok bojů o medaile zahájí v úterý v 15:30 exhibiční utkání starých gard týmů Mikeska Ostrava a IFTC Ostrava. O hodinu později je na programu utkání o bronz a konečně v 17:15 finále Mistrovství Evropy.

Sedmý evropský šampionát ve futsalu hasičů se koná pod hlavičkou ESF (European Fire Service Sport Service Federation). Čeští hasiči byli úspěšní jak na ME v Paříži (bronz), tak i na ME v belgickém Gentu v roce 1999, získali zde stříbro.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet
Seriál: Futsal v Ostravě 2011