Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FUTSAL Ostrava: Česko je ve finále

Česko porazilo v semifinále Polsko 1:0 a je ve finále Mistrovství Evropy. Utká se tak s Rumunskem, vítězem duelu se Slováky.

Slováci s Rumuny prohráli
Romania – Slovakia 4:0 (1:0)

V zítřejším podvečerním finále se utká ČR s Rumunskem, o bronz Polsko se Slovenskem.


Český tým potvrdil roli favorita a v posledním, čtvrtém zápase skupiny A hladce porazil sympatické Řecko 7:0 (4:0). Česko trénovalo během zápasu hru bez brankáře s pátým mužem v poli (na fotografiích bude v oranžovém rozlišovacím dresu).

Po čtyřech zápasech tak ČR získala 4 vítězství a „slušné“ skóre 22:1, teď čeká na semifinálového soupeře. Řecko si zítra dopoledne zahraje o deváté místo.

Martin Opic (HZS MSK Karviná) dosáhl s Řeckem na hattrick, a zarovnal tak počet vstřelených gólů na ME na 10 (Martin má číslo 11).

AKTUÁLNĚ Ve druhém semifinále hraje Slovensko s Rumunskem

Třemi výhrami v pětičlenné skupině A a krásným skóre 15:1 se uvedl český tým na sedmém Mistrovství Evropy profesionálních hasičů ve futsalu ESF v Ostravě. V pondělí 16. 5. 2011 hned v prvním ranním zápase druhého hracího dne porazil ve svém třetím zápase silné Nizozemsko 2:1. Do podvečerních semifinálových bojů tak postoupí Česko z prvního místa, bez ohledu na poslední odpolední zápas ve skupině se zatím neúspěšným Řeckem.

Náš tým hraje s Řeckem ve 14:00 a připravuje se na podvečerní semifinále. Výsledky jsou na: http://www.esf-ostrava2011.eu/

Nizozemci zvolili proti dobře hrajícímu českému týmu jedinou možnou taktiku – ze zatažené obrany vyráželi do ojedinělých brejků. Tím se jim podařilo vyhrát první poločas 1:0 a na nohy domácích vnést lehkou nervozitu. Český tým ale v první části druhého poločasu dvěma góly Martina Opice (HZS MSK Karviná, na ME již dal celkem 7 branek) a Marka Pohorelliho (HZS MSK Ostrava) výsledek obrátil a vítězství si již nenechal vzít.

Dosavadní výsledky týmu ČR ve skupině A: s Velkou Británií 9:0, se Slovenskem 4:0 a s Nizozemskem 2:1. V pondělí 16.5. odpoledne se ve 14:00 utká s Řeckem, které nemá ani jeden bod.

Kostru českého týmu tvoří zkušení futsalisté Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje i s prvoligovými zkušenostmi. Futsalový tým ČR získal na posledním ME v Paříži (šestém) v roce 2007 bronz, stříbro domácí Francie a zlato Polsko. Tyto dva týmy již na ME v Ostravě ve skupině B prohrály.

První a druzí z obou pětičlenných skupin si zahrají semifinále v podvečer 16.5. a jejich vítězové finále – v podvečer úterý 17. 5. 2011 (poražení budou hrát o bronz). Pískat budou (stejně jako na celém turnaji) prvoligoví a druholigoví futsaloví rozhodčí z ČR.

Sedmý evropský šampionát ve futsalu hasičů se koná pod hlavičkou ESF (European Fire Service Sport Service Federation). Čeští hasiči byli úspěšní jak na ME v Paříži (bronz), tak i na ME v belgickém Gentu v roce 1999, získali zde stříbro.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet
Seriál: Futsal v Ostravě 2011