Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasičské události roku 2011

Připravili jsme pro vás výběr dvanácti hasičských událostí měsíc po měsící tak, jak je zachytil server POŽÁRY.cz.

Poprvé za nižší mzdu
Leden byl pro hasiče zlomový z hlediska platu. Začali pracovat za o 10–15% nižší mzdu. Citelné snížení platů se tak v únoru projevilo na kontech všech profesionálních hasičů.
https://www.pozary.cz/clanek/39138


Statisícová odměna pro generála
V únoru řekl tehdejší šéf resortu vnitra Radek John serveru Novinky.cz, že generální ředitel HZS ČR Miroslav Štěpán dostal mimořádnou odměnu ve výši 480.000,– Kč. Štěpán pak odměnu popřel. Novináři však nakonec zjistili, že peníze byly tehdejšímu generálnímu řediteli hasičů skutečně vyplaceny, podobné odměny dostali i náměstci ministra vnitra.
https://www.pozary.cz/clanek/39605


Březen 2011 byl rekordním
Rekordních 8452 událostí za měsíc březen. V tomto měsíci je běžně o stovky požárů méně. V roce 2011 však hasiči likvidovali 3 376 požárů a zasahovali u 1 066 dopravních nehod.
https://www.pozary.cz/clanek/40987


Nový ministr vnitra
V dubnu byl jmenován nový ministr vnitra. Radka Johna nahradil Jan Kubice, který krátce po uvedení do funkce odvolal klíčové náměstky ministerstva vnitra. Po neoblíbeném Radku Johnovi tak hasiči vkládali naděje do ministra, který byl v minulosti příslušníkem PČR.
https://www.pozary.cz/clanek/41521


PYROS byl pro mnohé zklamáním
V květnu se opět po dvou letech konal největší hasičský veletrh u nás – PYROS. Tentokrát sklidil poměrně hlasitou kritiku nejen u návštěvníků, ale i u samotných vystavovatelů. Menší počet návštěvníků, menší výstavní plocha – takové měli pocity účastnící letošního PYROSu.
https://www.pozary.cz/…/pyros-2011/


TATRA od soukromníka
Červen byl štedrým měsícem pro mostecké hasiče. Soukromá firma zakoupila hasičům CAS 30 Tatra 815–7 za osm milionů korun.
https://www.pozary.cz/clanek/44005


Další hrozba povodní
V srpnu byli hasiči opět v pohotovosti kvůli povodním. Ty hrozily na většině území České republiky. Naštěstí nedošlo k vážnějším škodám.
https://www.pozary.cz/stitek/povoden/


PYROCAR spláchl déšť
Další ročník stále oblíbenější akce mezi dobrovolnými hasiči se konal v srpnu. PYROCAR tentokrát pokazil silný a vytrvalý déšť, který přinutil některé jednotky k předčasnému odjezdu.
https://www.pozary.cz/clanek/46306


Před deseti lety se zatočil i hasičský svět
V září jsme si připomenuli desetileté výročí od útoků nejen na WTC v New Yorku, kde zahynuly přes tři stovky hasičů. Světové policejní a hasičské hry se ale organizátorům moc nepovedly. Bídná organizace tak hry trochu degradovala, překazil je i hurikán Irene.
https://www.pozary.cz/…al/usa-2011/


Řídili jsme Tatru Phoenix
V říjnu se konalo první představení nové Tatry 158 Phoenix zákazníkům. Výhodnost spojení TATRA-DAF prověří čas.
https://www.pozary.cz/clanek/47849


Generál Štěpán končí
V listopadu odešel ze své funkce generální ředitel HZS České republiky Miroslav Štěpán. Chce se věnovat své kandidatuře do senátu.
https://www.pozary.cz/clanek/46727


Nový generální ředitel HZS
Prosinec byl úspěšný pro Drahoslava Rybu, do té doby ředitele HZS kraje Vysočina. Ministr vnitra Kubice plukovníka Rybu jmenoval do funkce generálního ředitele HZS ČR.
https://www.pozary.cz/clanek/48724


Sdílet