Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V hasičském skladu skončila první tisícovka oblečení z ostravské věznice

Prvních téměř tisíc kusů oblečení pro děti a dospělé odvezli v pondělí 30. 1. 2012 profesionální hasiči z ostravské Věznice Heřmanice do svého skladu v Ostravě-Hranečníku.

Vybraní odsouzení přešívají od listopadu 2011 zabavené padělky značkového oblečení v rámci dlouhodobého projektu Humanita. V ostravském a dalších skladech Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) budou připraveny na rozdání postiženým lidem při mimořádných událostech.

Celníci přivezli v listopadu 2011 do věznice první várku zabavených padělků značkového oblečení. Upraveno a odvezeno do skladu humanitární pomoci v Hranečníku bylo nyní ve spolupráci s HZS MSK a Českým červeným křížem 252 kusů modrých dámských kalhot a 703 kusů dětských zimních kompletů. Další várka oděvů má být do Věznice Heřmanice na párání padělaných log a přešívání dovezena již v únoru.

HZS MSK vždy dovezené oděvy roztřídí a uskladní pro jejich další snadnou manipulaci a rychlý výdej. Očekává se, že ve skladu v Hranečníku a v dalších pěti skladech humanitární pomoci, kterými HZS MSK disponuje ve zbývajících pěti okresech Moravskoslezského kraje, může být uskladněno až několik tisíc kompletů pro dospělé i děti – například pro případ pomoci postiženým lidem při povodních či jiných živelních pohromách.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet
Seriál: Projekt Humanita