Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Beskydský železný hasič 2012 skončil, vyhrál David Sadowski ze stanice Třinec

Dne 9. 6. 2012 se konala v Třinci u příležitosti Dne s IZS soutěž o „Pohár starostky města Třince“ a zároveň finálové kolo celého poháru do kterého postoupilo 15 nejlepších závodníků z regionu Třinecka a Jablunkovska, kteří získali nejvíc bodů na soutěžích v Hnojníku, Bukovci, Mostech u Jablunkova a Jablunkově.

Soutěžící musel napojit dvě B hadice na hrdla CAS a rozvinout je, u „hammerboxu“ provést 60 úderů 10 kilogramovým kladivem, poté překonat dvoumetrovou bariéru, vylézt na lešení a vytáhnout dvě B hadice a následovala nejtěžší disciplína, kdy soutěžící musel se zátěži 40 kg vystoupat šedesátkrát na schod, poté již následovalo přemístění figuríny a cíl.

Na třetím místě se umístil Lysek Filip s SDH Mosty u Jablunkova, druhý byl Sikora Wladyslaw z Písečné a na prvním místě se umístil Sadowski David reprezentující HZS MSK ÚO FM stanici č.2 Třinec.

Po sečtení počtu bodů z tří nejlepších umístění celého poháru se Beskydským železným hasičem pro rok 2012 stal Sadowski David.


Pravidla:

Pravidla soutěže (provedení disciplín, trať) si určuje každý pořádající sbor, avšak na společné schůzce byly sjednoceny některé body :

  • Bod 1 – všichni jednotná ústroj, třívrstvé zásahové oděvy, zásahová přilba (Gallet apod.), zásahová obuv (haix, pulitry, kanady), rukavice
  • Bod 2 – dýchací přístroje dodá pořadatel a budou jednotné (jednotná váha, bez automatik atd)
  • Bod 3 – supervizor HZS Třinec není garantem a nenese jakoukoliv zodpovědnost na soutěžích, pouze dohlíží na správný průběh, dodržování jednotlivých bodů a provádí bodování, které bude vždy po každé soutěži uveřejněno na netu.

Přihlášky:

Do poháru budou automaticky zařazeni všichni účastníci soutěží z řad jablunkovského a třineckého okrsku, kteří se zůčastní alespoň jednoho kola, do finále však postoupí pouze 15 nejlepších.


Hodnocení poháru:

Každý závod bude hodnocen dle následujícího klíče:

  1. místo 150 bodů
  2. místo 145
  3. místo 140
  4. místo 135
  5. místo 132
  6. místo 130
  7. místo 128
  8. místo 126
  9. místo 124
  10. místo 122
  11. místo 120
  12. místo 119
  13. místo 118

Dále vždy po 1 bodu dolů.

Výjimku z bodování tvoří poslední závod poháru (Třinec), který bude bodován dvojnásobně (tzn. 1. místo = 300 bodů).

Do celkového hodnocení poháru se budou započítávat tři nejlepší umístění. Vítězem poháru se stává závodník, který dosáhne nejvyššího počtu bodů z nejlepších tří umístění (max. 600 bodů).

V případě rovnosti bodů o celkovém pořadí rozhoduje lepší umístění na posledním závodě. Slavnostní vyhlášení výsledků tří nejlepších v poháru bude provedeno 9. 6. 2012 v Třinci u příležitosti dne IZS.


Kontakty :

Sdílet
Přiložené soubory
výsledky tfa mosty.pdf zobrazit online PDF 356 kB
výsledky po hnojníku, bukovci, mostech a jablunkovu.pdf zobrazit online PDF 374 kB
výsledky tfa jablunkov.pdf zobrazit online PDF 351 kB
propozice soutěže o pohár starostky města třince.pdf zobrazit online PDF 418 kB
konečné výsledky po finále v třinci.pdf zobrazit online PDF 376 kB
výsledková listina třinec 9. 6. 2012 - finále bŽh.pdf zobrazit online PDF 348 kB
Seriál: Beskydský železný hasič