Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Železný hasič-ka Hnojník 2012 je za námi, známe výsledky a máme foto

Dne 21. 4. 2012 proběhl další ročník soutěže Železný hasič-ka Hnojník 2012. Závodilo se v kategoriích mužů a žen.

Celkem vyrazilo na start 88 závodníku z řad dobrovolných i profesionálních hasičů a závod nedokončil jen jeden z nich. Z celkového počtu pak bylo 12 startujících žen.

V letošním roce, stejně jako loni, byl počet startujích omezen z časových důvodů. Proto museli být někteří zájemci odmítnuti, jinak by se počet zastavil na čísle 141.

Na příští rok se však chystá reorganizace tak, aby mohlo na start vyrazit více závodníků.

Celá soutěž pak probíhala v areálu české základní školy a v jejich prostorách.

Závodnici měli za úkol vyzdvihnout do 1. nadzemního podlaží (lešení) barel o hmotnosti 20kg (ženy byly osvobozeny), udeřit 10kg kladivem 50 krát v hammerboxu (ženy 20 úderů), zapojit hadice do rozdělovače, přesunout 80kg figurínu, oběhnout školní šatny se dvěma hadicovými koši, vyběhnout do čtvrtého nadzemního podlaží, tři podlaží seběhnout, proplazit se tunelem, přesunout figurínu zpět, rozpojit hadice z rozdělovače a doběhnout zpět na start, který byl zároveň i cílem.

V ženské kategorii zvítězila Aneta Kočvárová z Bruzovic s časem 3:47 a obhájila tak loňské prvenství. Na 2. místě se umístila Zuzana Vivialová z Kozlovic s časem 4:06 a na 3. místě skončila Denisa Ryšková z Metylovic s časem 4:10.

Z mužů trať zvladl nejlépe Rudolf Mališ z Metylovic s časem 3:38, druhý skončil Wladyslaw Sikora z Písečné s časem 3:39 a třetí pak David Sadowski z HZS Třinec s časem 3:42.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem soutěžícím za účast a všem, kteří se podíleli na přípravě a průběhu soutěže. Dále chci poděkovat vedení ZŠ Hnojník, že umožnilo pokračování soutěže a také sponzorům za peněžní i věcné dary.

Výsledky soutěže naleznete v příloze článku.

Sdílet
Přiložené soubory
vysledky_zh_2012_zeny.pdf zobrazit online PDF 26 kB
vysledky_zh_2012_muzi.pdf zobrazit online PDF 31 kB
Seriál: Beskydský železný hasič