Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K hořícímu zemědělskému stroji vyjela profesionální jednotka z blatenské stanice k obce Sedlice. Zároveň byl vyhlášen poplach pro jednotku místních dobrovolných hasičů. Zde na poli hořel kombajn. Hasiči požár dostali rychle pod kontrolu, podařilo se zabránit rozšíření požáru na strniště.

Úplná likvidace byla velitelem zásahu nahlášena v 18:19 hodin. Poté obě jednotky odjely na své základny. Sedlická jednotka se pak ale na místo požáru vrátila, aby dohasila znovu doutnající strniště v okolí ohořelého kombajnu. Škoda způsobená požárem činí 85 000,–.

K nehodě vyjeli profesionální hasiči ze stanice Soběslav, a to k obci Vlastiboř, části obce Záluží. Zde se střetly dva osobní automobily továrních značek Chrysler Voyager a Dacia Duster. Zdravotníci ZZS nejprve ošetřili jednu zraněnou osobu, následně do nemocnice na pozorování odvezli další dvě.

Soběslavská jednotka provedla u havarovaných aut nezbytná protipožární opatření a kontrolu úniku provozních kapalin. Když byly vozy odvezeny odtahovou službou hasiči dokončili úklid komunikace a zásah ukončili.