Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

O dopravní nehodě osobního vozidla a motorky v buchlovských kopcích byli profesionální hasiči informováni dopoledne. K události došlo na hlavním silničním tahu komunikace E 50 poblíž obce Staré Hutě. Při nehodě došlo ke zranění motorkáře.

Ten byl v době příjezdu hasičů v péči posádky zdravotnické záchranné služby, která ho následně transportovala k dalšímu ošetření do nemocnice. Hasiči zajistili havarovaný motocykl a likvidovali menší únik provozních kapalin.

V Horažďovicích vyjeli hasiči k rybníku v ul. Komenského, kde byl nahlášen úhyn ryb a přítomnost neznámé látky. Na místo se dostavili i zástupci Českého svazu rybářů. Po průzkumu a konzultaci s majitelem rybníka bylo zjištěno, že se jedná o přirozený úhyn ryb, který je v tomto ročním období a za teplého počasí běžný.

Přítomnost nebezpečné látky se neprokázalo, zabarvení vody způsobil pyl z rostlin a stromů.

Po festivalu v rekreačním středisku Tišina Kožlany shořela dvě osobní auta. K požáru vyjely jednotky HZS Plasy, SDH Kralovice a místního SDH. Vozidlo začalo hořet v motoru po nastartování, majitel s jeho kamarády vozidlo stihl opustit. Společnými silami se snažili hasit vodou z potoka.

Požár přesto nabíral na intenzitě, a protože začal ohrožovat okolní auta, přítomní odtlačili hořící vozidlo z parkovací plochy. Hasiči požár dohasili vysokotlakým proudem. Osobní auto shořelo celé, žár poškodil dodávku. Škody se předběžně odhadují na 100 tisíc korun.