Úterý 30. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotka profesionálních hasičů z Jičína byla přivolána k dopravní nehodě v ulici Husova v Jičíně. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u kruhového objezdu došlo ke střetu osobního vozidla a cyklistky. Hasiči asistovali záchranářům při ošetření čtyřiačtyřicetileté ženy na kole, která utrpěla zranění.

V osobním vozidle nebyl nikdo zraněn. Po ošetření pomohli s naložením ženy do sanity. Po vyšetření a zadokumentování nehody Policií ČR hasiči museli nadzvednout osobní vůz, aby mohli vyprostit kolo. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Do Horní Břízy k nahlášenému požáru rodinného domu vyslalo operační středisko jednotky HZS Plzeň Košutka a místního SDH. Cestou k zásahu si velitel vyžádal ještě jako posilu i automobilový žebřík AŽ 30. Při příjezdu na místo události se požár budovy nepotvrdil, hořela popelnice před domem.

Na likvidaci požáru použili vysokotlak. Oheň se na dům nerozšířil, ale kouř se dovnitř dostal, hasiči vyvedli z budovy 6 osob a prostory odvětrali. Požár ses obešel bez zranění a beze škod. Místo události si převzala PČR.