Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Hradečtí profesionální hasiči z centrální stanice byli přivoláni ke střetu dvou osobních vozidel ve Zborovské ulici v Hradci Králové. Na křižovatce při výjezdu z Fakultní nemocnice se srazila osobní vozidla Renault Megane a Volkswagen Passat. Nikdo z účastníků nehody nebyl zraněn.

Hasiči řídili v místě dopravu a současně zajistili obě vozidla proti požáru. Po zadokumentování události Policií ČR odtáhli obě auta z křižovatky a očistili vozovku od střepů a plastových částí.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, dobrovolní hasiči z Týniště nad Orlicí a hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Česká Třebová byli přivoláni k nehodě, která se stala v Týništi nad Orlicí. Na kolejích v ulici Olšina došlo ke střetu osoby z vlaku.

Hasiči po příjezdu na místo asistovali záchranářům s ošetřením zraněné osoby a pomohli s jejím transportem do sanity. Následně místo předali Policii ČR, která vyčkala na příjezd drážních hasičů.

Na linku tísňového volání byl oznámen požár bytu ve čtyřpatrové budově v ulici U Cukrovaru v Ústí nad Labem – Krásném Březně. K požáru vyjela jednotka HZS ze stanice Ústí nad Labem, dobrovolné jednotky z Povrlů a Mojžíře a podniková jednotka SŽDC. Hořelo ve druhém patře domu s kancelářemi.

V domě bydleli dva lidé, kteří po zjištění požáru dům opustili. Hasiči požár lokalizovali ve 22:13 a zlikvidovali v 22:25. Nikdo nebyl zraněn. Na místě do 6:00 zůstala dobrovolná jednotka Mojžíř pro dozor nad požářištěm.