Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotka HZS Praha a příslušníci CHTS HZS Praha byli vysláni do ulice Komořanská k případu výskytu chemické látky na hladině potoka. Bylo zjištěno, že se jedná o únik cca 300l jodu do havarijní jímky v areálu Komořanských léčiv. Do potoka se látka dostala z netěsnící jímky. Společně se správou podniku bylo zamezeno úniku do potoka kanalizační ucpávkou, požární hlídka podniku provedla přečerpání uniklé látky do těsnící jímky.

Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje přijalo informaci o dopravní nehodě motocyklu u obce Rožmberk nad Vltavou. Následky této tragické nehody řešili profesionální hasiči ze stanice Český Krumlov.

Jednotka po příjezdu na místo zjistila, že se motocykl nachází mimo vozovku a v jeho blízkosti se nachází usmrcená osoba. Jednotka hasičů provedla vytažení motocyklu na vozovku a vyčkala na příjezd odtahové služby.

Na místo hlášené dopravní nehody vozidla zn. Citroen a motocyklu zn. Honda do Zašové na Vsetínsku byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Valašské Meziříčí. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že při střetu došlo ke zranění spolujezdkyně motorkáře. Ta už byla v sanitním voze zdravotnické záchranné služby.

Řidiči vozidla a motocyklu vyvázli z nehody bez zranění. Hasiči zajistili místo nehody a provedli likvidaci provozních kapalin uniklých na vozovku. Po zadokumentování nehody policisty dokončili likvidační a úklidové práce.