Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Nového Bydžova a dobrovolných hasičů z Nechanic vyjely k dopravní nehodě, která se stala u Komárova. Řidič osobního vozidla Dacia Logan z dosud nejasných příčin sjel do potoka. Při příjezdu první jednotky na místo byl řidič mimo vozidlo.

Na místo byla povolána záchranná služba, která si muže převzala do péče a převezla na vyšetření do nemocnice. Hasiči pomocí traktoru vytáhli vůz z vody, zabezpečili ho proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jednotku z Domažlic vyslalo operační středisko k obci Kout na Šumavě, kde se srazila dvě osobní auta. Nehoda uzavřela provoz v obou směrech zhruba na půl hodiny, po vyproštění zaklíněné osoby a odjezdu sanitek byl zprovozněn jeden jízdní pruh, hasiči řídili na místě provoz kyvadlově.

Po vyšetření nehody hasiči pomohli naložit vozidla na odtahovou službu a z vozovky odstranili sklo a sorbent kontaminovaný uniklými provozními kapalinami.

Profesionální hasiči ze stanice Dačice a jednotky SDH obcí Volfířov a Dačice byli vysláni do Volfířova k ohlášenému kouři linoucímu se z garáže bytového domu. Jako první na místo přijela dačická profesionální jednotka, která vnikla do garáže, kde nalezla hořící popel uložený v plastové nádobě.

Hasiči požár rychle lokalizovali a za další necelou půlhodinu velitel zásahu nahlásil, že je požár uhašen. Vzniklá škoda činí 5 000,– Kč, hodnota uchráněného majetku je 500 000,–. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost.