Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na silnici I. třídy č. 20 u Vodňan likvidovali vodňanští profesionální hasiči následky dopravní nehody osobního automobilu značky Opel Corsa a dodávky Ford Tranzit. Pro řidiče Opelu velitel zásahu na místo povolal ZZS, která jej odvezla do nemocnice na vyšetření.

Hasiči dále provedli zajištění Opelu proti vzniku požáru a po ukončení šetření nehody Policií ČR jednotka odtlačila Opel mimo vozovku. Vůz Ford Transit bylo schopné další jízdy. Hasiči zásah ukončili úklidem vozovky krátce před 14. hodinou.

K požáru nákladního vozidla byli přivoláni profesionální hasiči z Jičína do ulice Revoluční v Jičíně. Po příjezdu na místo byl požár již lokalizován řidičem auta pomocí práškového hasicího přístroje. S největší pravděpodobností došlo k požáru mastnoty v brzdovém systému zadního kola nákladního vozidla.

Hasiči provedli dohašení a ochlazení zasaženého místa a odjeli s řidičem nákladního auta jako doprovod na nedaleké parkoviště. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na tři tisíce korun, uchráněné hodnoty na nákladním vozidle a převáženém nákladu činí 700 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.