Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Hasiči vyjížděli k požáru osobního vozidla Fiat Punto, které bylo zaparkované na parkovišti u jedné firmy v Linharticích. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Moravské Třebové.

Požár byl zpozorován zhruba 10 minut po zaparkování vozidla. Zásahem hasičů se podařilo uchránit v řadě vedle stojící vozidlo Škoda Octavia. Plameny ale stačily drobně poškodit lak u předního světla Octavie. Škoda byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla závada na elektroinstalaci automobilu.

K dopravní nehodě vyjeli profesionální hasiči ze Zábřehu a místní dobrovolní hasiči z Jedlí. Při nehodě sjel kamion plně naložený plechem ze silnice v obci Jedlí a visel nad domem a příkopem. Hasiči kamion zajistili a dohodli se s řidičem, že si zajistí vyproštění sám. Protože z kamionu neunikaly žádné provozní kapaliny a na místě nebylo dále potřeba jednotek hasičů, vrátily se zpět na své základny. Událost si převzala k šetření Policie ČR.

K dopravní nehodě vyjížděli profesionální hasiči z Uničova a dobrovolní hasiči z Mohelnice do Třeštiny. Hasiči po příjezdu zjistili, že při nehodě narazilo osobní vozidlo do hlavního uzávěru plynu. Hasiči provedli kontrolní měření plynu s nulovými hodnotami. Na místo byli povoláni pracovníci plynáren, kteří si událost převzali.

Při nehodě byla zraněna jedna osoba, kterou hasiči předali do péče zdravotnické záchranné služby. Ve stejném okamžiku se v obci Třeština stala ještě další nehoda. Řidička sjela osobním vozidlem do příkopy. Hasiči jí pomohli vozidlo vytáhnout zpět na silnici. Tato nehoda se obešla bez zranění.