Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči společně s dobrovolnou jednotkou z Raspenavy pomohli vyprostit krávu, která uvízla v ohradě z trubek. Událost se stala v Raspenavě, v zemědělském areálu v lokalitě Peklo. Zvíře si lehlo v naháňce, kde se zaseklo mezi železné trubky a už se nedokázalo zvednout.

Přivolaní hasiči museli část ohrady rozřezat pomocí rozbrušovací pily. Poté již nic nebránilo tomu, aby se kráva postavila na všechny čtyři.

Operační důstojník vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Valašské Klobouky s jedním zásahovým vozidlem na místo hlášené dopravní nehody osobního vozidla zn. Škoda Felicia. K nehodě došlo na komunikaci z Valašských Klobouk směrem na obec Lačnov.

Vozidlo částečně sjelo z komunikace do příkopu. Řidič vozidla byl nezraněn. Hasiči provedli nezbytné zabezpečení a za pomocí tažného lana vyprostili osobní vozidlo z příkopu.

Na silnici II/140 k obci Drahonice vyjela profesionální jednotka ze stanice Vodňany k dopravní nehodě také ohlášené s nutností vyproštění zraněných osob. Hasiči po příjezdu na místo průzkumem zjistili, že havarovaný vůz tovární značky Hyudai Accent po nárazu do stromu leží mimo vozovku a jeho dvoučlenná osádka je z něj venku.

Hasiči nemuseli nakonec nikoho vyprošťovat. Poskytli zraněnému řidiči předlékařskou péči a zároveň zajistili místo nehody i havarovaný Hyundai. Po příjezdu ZZS byl řidič i se spolujezdkyní odvezen do nemocnice. Nehodu po ukončení zásahu velitel jednotky HZS předal Policii ČR.