Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Profesionální hasiči z byli vysláni k otevření bytu ve třetím patře domu v ulici Havlíčkova v Náchodě, jehož uživatelka neotvírala. Osmaosmdesátiletá seniorka na bouchání nereagovala.

Hasiči pomocí automobilového žebříku přes okno zjistili, že žena leží na zemi a snaží se komunikovat. Rozbili jednu okenní tabulku u balkónových dveří a dostali se do bytu. Ženě poskytli první pomoc a vyčkali na příjezd záchranné služby.

Jednotka hasičů z Holic zasahovala v pondělí 5. května v dopoledních hodinách u nehody dvou vozidel, ke které došlo na odbočce silnice I/35 směrem a Chvojenec. Při příjezdu hasičů byly již osoby mimo vozidlo. Hasiči provedli první před lékařské ošetření a po příjezdu posádky záchranné služby byla zraněná osoby předána do péče zdravotníků.

Dále jednotka provedla protipožární opatření a zajistila vozidla proti požáru. V jednom vozidle cestovalo dítě, hasiči ke zklidnění předali plyšovou hračku dráčka Záchranáčka. Po odstranění následků nehody se hasiči vrátili zpět na svou základnu.

Škoda ve výši Kč 100 000,– byla vyčíslena po požáru, ke kterému došlo z dosud nezjištěné příčiny v rodinném domě v obci Políkno. Jednalo se o požár myčky na nádobí vestavěné v kuchyňské lince. Když hasiči přijeli na místo požáru, byl tento již uhašen v důsledku spotřeby vzduchu a nízké teploty hoření.

Hasiči pouze rozebrali doutnající kuchyňskou linku i myčku a jednotlivé části vynesli ven na volné prostranství, kde vše dohasili. Zároveň celý dům odvětrali. Hodnota uchráněného majetku činí Kč 1 000 000,–.