Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

K těžké dopravní nehodě vyjížděli profesionální hasiči z Pardubic na silnici mezi Kuněticemi a Ráby. Jednalo se o střet dvou osobních automobilů. K místu události byl povolán i vrtulník Letecké záchranné služby.

Na místě byly dvě osoby, z toho jedna byla transportována vrtulníkem do nemocnice druhá převezena sanitním vozem do nemocnice. Hasiči postupně odstranili následky nehody. Po dobu odstraňování následků kolize byla silnice uzavřena.

Profesionální jednotka ze stanice České Budějovice byla s osádkami rychlého zásahového automobilu a cisterny vyslána k obci Roudné, kde se u odbočky na Vidov střetly dva osobní automobily. Nehoda byla ohlášena s nutností vyproštění zraněných osob. Když hasiči přijeli na místo, byli oba řidiči ale již mimo havarovaná auta v péči zdravotníků ZZS.

Hasiči provedli zajištění aut proti požáru odpojením akumulátorů a nehodu předali Policii ČR k šetření. Úklid vozovky pak zajistila profesionální jednotka ze stanice Suché Vrbné, která k nehodě vyjela na žádost Policie ČR v 8:57 hodin.