Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na žádost Policie ČR vyjela profesionální jednotka ze stanice Vodňany na silnici vedoucí z Vodňan do Číčenic, aby zde likvidovala následky dopravní nehody. Nakonec hasiči likvidovali nehody dvě. U té první došlo ke střetu osobního automobilu značky Renault a nákladního auta značky Iveco, kdy si vozy při vzájemném vyhýbání poškodily zrcátka.

Druhá nehoda souvisela s první tak, že řidič vozu Renault při couvání narazil do vozu značky Opel nacházejícím se za ním v těsné blízkosti. Při nehodách nebyl nikdo zraněn, hasiči prověřili, že nedošlo k žádnému úniku provozních kapalin. Jednotka HZS provedla úklid komunikace.

Na silnici II. třídy č. 128 na Jiráskově předměstí v Jindřichově Hradci zasahovali jindřichohradečtí profesionální hasiči u dopravní nehody, při které se střetly osobní automobil tovární značky Volkswagen a motocykl. Když hasiči přijeli k nehodě, zjistili, že zranění utrpěl pouze řidič motorky. Ihned mu poskytli předlékařské ošetření a po příjezdu ZZS pomohli s jeho naložením do sanitky.

K nehodě se dostavila také Policie ČR. Jednotka HZS po dobu jejího šetření řídila provoz na komunikaci. Zároveň pak hasiči zasypali sorbentem vozovku znečištěnou od vyteklých provozních kapalin. Po odstranění motorky i vozu VW ze silnice jednotka HZS dokončila úklid a zásah po 9. hodině ukončila.

Na linku tísňového volání byly oznámeny plameny a kouř v kuchyni dvoupodlažního rodinného domku v ulici Na Příkopě v Krupce. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Teplice a dobrovolná jednotka z Bohosudova.

Z domku bylo na dobu zásahu evakuováno 6 lidí. Hořel plyn unikající z propanbutanové lahve a od něj chytlo zařízení kuchyně. Hasiči propanbutanovou lahev vynesli a požár zlikvidovali v 4:00.

Při požáru byl popálen jeden obyvatel domu, který se pokoušel hasit. Vzala jej do péče Zdravotnická záchranná služba.