Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí vyjela společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Borů do obce Dolní Bory, kde se po přívalovém dešti ucpal odtokový kanál a zaplavila se odlehčovací komora stokové sítě ve výstavbě.

Na místě hrozilo sesunutí hráze, pod kterou vedla plynová přípojka. Na odčerpání vody byla použita tři elektrická čerpadla a dvě plovoucí čerpadla. Po odčerpání vody se za použití bagru uvolnilo nahromaděné dřevo a bahno a pročistil se kanál.

Na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda osobního vozidla na komunikaci u obce Pohled. K nehodě vyslalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina jednotka profesionálních hasičů z Havlíčkova Brodu.

Provedeným průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že vůz narazil při nehodě do stromu. V době příjezdu hasičů byl zraněný řidič v péči zdravotníků. Hasiči pomohli s jeho ošetřením. Havarovaný vůz jednotka zajistila proti požáru a úniku provozních kapalin.