Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Krátce před osmnáctou hodinou přijala linka tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o dopravní nehodě osobního vozidla na dálnici D1 NA 39 kilometru ve směru na Brno.

Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Benešov a jednotka SDH Senohraby, po příjezdu na místo bylo zjištěno, že osobní vozidlo narazilo do svodidel. Při nehodě byla zraněna jedna osoba, kterou ošetřila přivolaná ZZS. Hasiči provedli zajištění místa nehody a protipožární opatření.

Do Zadních Skvrňan k nahlášenému požáru lokomotivy vyjeli kromě drážních hasičů i hasiči z PS Střed a Košutky se speciálním hasicím zařízením Cobra. Po průzkumu se zjistilo, že došlo k zahoření elektroinstalace uvnitř elektromotoru. Na uhašení požáru stačily sněhové hasicí přístroje. Škody předběžně vyšetřovatel vyčíslil na 150 tisíc korun, uchráněné hodnoty odhadl na 300 tisíc. Příčina vzniku požáru se bude v následujících dnech vyšetřovat.

V 17.12 hodin byli hasiči ze stanice Svitavy přivoláni do Březové nad Svitavou, kde došlo k nehodě osobního vozidla. Na místě zasahovala i místní dobrovolná jednotka. Ve vozidle byly zaklíněny tři osoby. Hasiči ihned započali s poskytnutím první před lékařské pomoci a s vyproštěním osob.

Během přibližně 15 minut byly zraněné osoby vyproštěny a předány do péče zdravotníkům. Havarovaný automobil hasiči naložili na hasičské nákladní vozidlo s kontejnerem a převezli k expertíze na policii. Odstraňování následků nehody trvalo až do 20. hodiny.