Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Česká republika

Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že před rodinným domkem v Komenského ulici v Roudnici nad Labem hoří plyn. K požáru vyjela jednotka HZS Ústeckého kraje ze stanice Roudnice nad Labem. Na místě unikal plyn, který byl pravděpodobně zapálen poškozeným elektrickým kabelem.

Na místě jsou plynaři a byly informovány elektrozávody, aby byl vypnut proud v poškozeném kabelu. Městská policie uzavře ulici. Plyn byl uzavřen také.

Úklid vozovky od provozních náplní vyteklých po dopravní nehodě z havarovaných osobních automobilů provedla na silnici I. třídy č. 20 u supermarketu Globus v Českých Budějovicích profesionální jednotka ze stanice Suché Vrbné.

Při střetu vozů značek Fiat a Renault utrpěla zranění jedna osoba. Ta byla v době příjezdu hasičů již v péči zdravotníků. Po došetření nehody Policií ČR a odtažení vozů hasiči zásah ukončili úklidem komunikace.

K dopravní nehodě tří osobních vozidel došlo odpoledne na hlavní silnici z Býště směrem na Hradec Králové. V lesním úseku silnice se postupně srazila tři osobní vozidla zn. Škoda Octavia, Honda CR-V a Seat. Na místo události vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové se dvěma zásahovými vozidly.

Při příjezdu jednotky na místo byli všichni účastníci nehody mimo svá vozidla a nezranění. Hasiči zabezpečili poslední z havarovaných vozidel proti požáru a odpojili autobaterii. Uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem a po zadokumentování události Policií ČR odtlačili automobily Hondu a Seat mimo hlavní komunikaci.

Profesionální hasiči z Hořic a dobrovolní hasiči z Miletína byli v jednu hodinu odpoledne přivoláni k požáru osobního vozidla na zahradě u rodinného domu v Úhlejově. Řidička auta zastavila během jízdy kvůli technické závadě. Když se rodinný příslušník, který vozidlo odtáhl na zahradu k domu, pokusil nastartovat, došlo k požáru.

Osobní auto Škoda Felicia bylo během chvíle v plamenech. Hasiči dostali požár pod kontrolu za patnáct minut od ohlášení a uhasili před půl druhou odpoledne. Plameny vozidlo zcela zničily a způsobily škodu 20 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Za Novou Hospodou ve směru na Planou osobní auto sjelo do protisměru, narazilo do břehu za příkopem, několikrát se převrátilo přes střechu a zůstalo ležet na předním skle a kapotě. Zraněného řidiče v vozidla vyprostili svědkové nehody, ZZS ho odvezla na vyšetření do nemocnice.

U vozidla nebylo vzhledem k jeho poloze odpojit AKU. Provozní kapaliny neunikly, vozidlo nepřekáželo silničnímu provozu. Po dohodě s policií se jednotka z PS Tachov vrátila zpět na základnu.